(P) Consumul de 2 sau 3 căni de cafea pe zi ar ajuta la evitarea Covid-19

Ceva la fel de simplu precum consumul a două sau 3 căni de cafea pe zi ar putea avea o relație puternică cu o incidență mai mică de Covid-19.

Cercetările progresează din ce în ce mai mult în ceea ce privește incidența cafelei într-o posibilă reducere a riscului de a contracta boala sau, cel puțin, de a avea mai puține complicații.

Acest lucru este dezvăluit de un studiu realizat de Universitatea Northwestern, Chicago, SUA , intitulat „Comportamentele alimentare și incidența Covid-19 în biobanca din Marea Britanie'.

Cercetarea a acoperit aproape 38.000 de participanți eligibili cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani, dintre care 17% au fost pozitivi pentru COVID-19.

Rezultatele studiului au arătat că probabilitățile de testare pozitivă pentru COVID-19 au fost de 0,90 (adică cu 10% mai puțin față de 1) atunci când se consumă 2-3 căni de cafea pe zi (față de mai puțin de 1 cană / zi) .

Espressoare oferte Emag

Relația dintre unele alimente și incidența mai mare a covidului pare să fie clarificată treptat. Cercetătorii au descoperit că și legumele protejează, dar într-o proporție mai mică decât cea demonstrată de cafea: 0,88 față de 0,90 pentru băutură.

În consecință, cea mai mică contagiune a fost asociată cu consumul de cafea și legume, în timp ce alimentele procesate au un impact negativ, 1,14 probabilitatea de a dobândi virusul sau de a suferi complicații.

Punctul de plecare al cercetării este că starea nutrițională influențează imunitatea.

Ar trebui clarificat faptul că asocierea specifică a alimentelor cu susceptibilitatea la covid-19 este încă obiectul cercetării, dar da, „studiul a servit pentru a arăta că anumite comportamente dietetice pot fi un instrument suplimentar la liniile directoare pentru protecția împotriva Covid-19 pentru a limita răspândirea virusului '.

Expresor cafea Emag oferte variate

Consumul de cafea este unul decent în România, dar aflat la coada listei în Europa. Un studiu recent arată că un român consumă anual 2,3 kilograme de cafea, ceea ce situează România pe locul 49 în lume într-un clasament al consumului de cafea și pe 24 din 27 în Uniunea Europeană. Se estimează, pe baza acestor cifre, că românii consmă, în total, cafea de 300 de milioane de euro pe an. 85% din consum se realizează din cafeaua preparată acasă sau cumpărată de la automate. 37,9% dintre băutori consumă cafea solubilă, 61,7% consumă cafea boabe și mîcinată, iar 0,4% consumă alte tipuri de cafea.

Cifrele din țara noastră sunt departe de cele din statele vestice. De exemplu, Spania consumă în jur de 14 miliarde de cești de cafea pe an, o medie de aproape 4 cafele pe zi pe cap de locuitor. Ar putea părea excesiv, dar din ce în ce mai multe studii sugerează că consumul de cafea prelungește viața.

Tocmai pentru că spaniolii consumă atât de multă cafea, au apărut și studii cu privire la acest fenomen. O lucrare recentă publicată în Nutrients s-a concentrat pe consumul de cafea și mortalitatea pentru toate cauzele, în special în Spania. Și din nou, cafeaua a obținut rezultate bune.

Mecanismele prin care cafeaua reduce riscul de deces nu sunt încă pe deplin înțelese, dar se speculează că faptul că e bogată în antioxidanți și substanțe antiinflamatoare ar putea avea mult de-a face cu asta.

În această lucrare, realizată de un grup de oameni de știință spanioli de la Institutul de Sănătate și Cercetare Biomedică din Alicante, împreună cu cercetători de la Universitatea Miguel Hernandez și Institutul de Sănătate Carlos III, date din Studiul Nutrițional din Valencia (ENV) realizat în 1994.

În total, au fost analizate datele de la 1.567 adulți cu vârsta de 20 de ani sau peste (718 bărbați și 849 femei) pe o perioadă totală de urmărire de 18 ani. Consumul total de cafea, cu sau fără cofeină, a fost evaluat utilizând un studiu de frecvență a meselor.

Conform rezultatelor studiului, ar exista o asociere inversă între consumul de cafea și mortalitatea din toate cauzele. Consumul de una sau mai puține căni de cafea pe zi a fost asociat cu o reducere cu 27% a mortalității, în timp ce consumul a mai mult de o ceașcă pe zi (în intervalul de 2 până la 6,5 căni pe zi) ar fi asociat cu o reducere cu 44% a mortalității prin toate cauzele.

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Advertorial