(P) Cele mai frecvente întrebări despre mastopexie. Află care este părerea specialiștilor.

(P)  Cele mai frecvente întrebări despre mastopexie. Află care este părerea specialiștilor.

Pentru fiecare femeie, aspectul fizic reprezintă cheia încrederii în sine și a frumuseții. Mai mult decât atât, mereu ne dorim să arătăm în cea mai bună formă și să ne punem în evidență trăsăturile. Din păcate, uneori, sunt anumite lucruri care nu ne plac sau ne dorim să le schimbăm. Totuși, acest lucru este posibil datorită operațiilor și tratamentelor estetice. Tehnologia și tehnicile au evoluat, astfel încât rezultatele să fie cât mai aproape de ideal și cu un aspect cât mai natural. Când alegem să apelăm la o intervenție chirurgicală estetică, trebuie să ne informăm foarte bine asupra a ce presupune aceasta și care sunt riscurile. 

O problemă des întâlnită la femei, mai ales după o primă sarcină, este lăsarea sânilor. Aspectul estetic al bustului se deteriorează din cauza anumitor factori și aceștia își pierd din fermitate și contur. De aceea, o operație estetică des căutată în marile clinici este mostopexia. Când vorbim despre mastopexie, vorbim despre posibilitatea de a avea două intervenții chirurgicale în cadrul uneia singure. Dacă te gândești să apelezi la o astfel de intervenție sau vrei să afli care sunt beneficiile acesteia, te invităm să citești articolul nostru, în continuare. 

 

  • Ce este mastopexia?

 

Mastopexia este intervenția chirurgicală ce are ca scop oferirea unui lifting la nivelul sânilor, făcându-i mult mai fermi și bine conturați. Aceasta se poate asocia și cu proceduri de mărire a sânilor. Operația este cheia perfectă pentru un bust mult mai ferm, conturat și plin. 

 

  • Cui i se adresează această intervenție?

 

Odată cu trecerea anilor, pielea noastră își pierde elasticitatea și fermitatea. Acest lucru este vizibil și în zona sânilor. Totuși, există mai multe cauze pentru care sânii noștri devin lăsați:

  1. Sarcina: Pe perioada sarcinii, sânii devin mai plini și mai grei. Acest lucru este datorat întinderii ligamentelor care susțin sânii. Mai mult decât atât, aspectul lăsat al sânilor este vizibil atât în cazul femeilor care alăptează, cât și în cazul celor care nu o fac.
  2. Fluctuații de greutate: Fie că ai slăbit foarte mult sau te-ai îngrășat, acest lucru afectează și aspectul estetic al sânilor. Aceste modificări în greutate pot provoca pielea sânilor să se întindă, pierzându-și astfel din elasticitate. 
  3. Gravitația: Pe măsura ce anii trec, gravitația își pune accentul asupra corpului nostru, ceea ce duce la întinderea și deformarea ligamentelor de la nivelul sânilor. 

Desigur, există mai multe situații cu care femeile se pot confrunta și pot alege o astfel de intervenție, însă acestea sunt cele mai frecvente. Ceea ce este interesant la mastopexie, este faptul că poate ajuta o pacientă care își dorește atât un efect de liffting la nivelul sânilor, cât și mărirea acestora. Acest lucru o scutește de efectuarea a două intervenții separate. 

  • Cât durează această intervenție și cum ne pregătim pentru ea?

Atunci când alegem să facem o mastopexie, trebuie să avem în vedere nevoile noastre. O astfel de intervenție poate dura între 1-2 ore în funcție de complexitate și/sau dacă se alege și procedura de mărire a sânilor cu ajutorul implanturilor mamare. 

Un element cheie pentru o mastopexie reușită, este alegerea unui specialist de încredere, care să te îndrume pe tot parcursul ante și post-operator. Apelează în primul rând la o consultație pentru a fi sigură de faptul că mastopexia este intervenția potrivită pentru tine și că nu există anumiți factori de risc în ceea ce te privește. Mai mult decât atât, asigură-te că efectuezi toate analizele cerute de către specialist. Îți poți crea și un dosar medical, pe care să i-l prezinți încă de la prima întâlnire. Înainte de operație, adoptă o dietă sănătoasă, care să-ți ofere o greutate potrivită înălțimii. Acest lucru face diferența și asigură succesul unei operații. Medicul chirurg te va îndruma să renunți la fumat pentru o perioadă și la o parte din medicație, dacă este cazul.

Recuperarea dupa mastopexie presupune purtarea unui sutien medical și respectarea tuturor indicațiilor oferite de către medicul specialist.

Asigurați-vă că alegeți o clinică de încredere și un medic care să vă trateze atât ca un pacient, cât și ca un prieten! 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial