(P) Ceaiul verde – Ce beneficii oferă şi cum se prepară corect?

(P) Ceaiul verde – Ce beneficii oferă şi cum se prepară corect?

Originar din China, ceaiul este cea mai populară băutură la nivel mondial. În fiecare an sunt produse aproape 3 milioane de tone de ceai, în cea mai mare parte în Asia. Dintre cele mai băute tipuri de ceaiuri, cele mai cunoscute sunt ceaiul verde Demmers Tea, ceaiul negru şi ceaiul oolong, care provin din aceeaşi plantă, Camelia Sinensis, dar în cazul cărora diferă modul de preparare şi de păstrare.

Ceaiul verde – Ce calităţi nutritive prezintă?

Ceaiul verde este cunoscut pentru calităţile sale nutritive remarcabile. Este recunoscut faptul că ceaiul verde este ideal pentru tratarea obezităţii, deoarece acesta nu conţine colesterol, grăsimi sau zaharuri. De asemenea, acesta are foarte puţine calorii (2 la 100 de mililitri) şi conţine substanţe precum antioxidanţii, cafeina, potasiu, magneziu, sodiu, calciu, fier, mangan şi chiar Vitmina C şi B6.

Mai mult decât atât, ceaiul verde poate fi folosit şi ca substituient pentru cafea, deoarece conţine cafeină, dar în cantităţi reduse comparativ cu cafeaua.

Beneficiile ceaiului verde pentru sănătate

Pe lângă plăcerea pe care o ceaşcă de ceai verde o oferă, acest tip de ceai are mai multe beneficii pentru organism. Datorită conţinutul său, ceaiul verde protejează celulele creierului. Reducerea riscului de apariție a unor probleme cardiace  reprezintă un alt beneficiul garantat de prezenţa polifenolilor din ceai.

Deoarece conţine flavonoizi, ceaiul verde ajută la curăţarea vaselor de sânge şi reduce nivelul colesterolului. O altă caracteristică benefică a ceaiului verde este reprezentată de stimularea sistemului imunitar prin crearea de anticorpi. Dintre numeroasele caracteristici ale ceaiul verde, trebuie să amintim combaterea depresiei, reducerea nivelului de zahăr din sânge și protejarea cavităţii bucale împotriva bacteriilor.

Cu toate acestea, ceaiul verde are proprietăţii benefice pe care industria cosmetică le-a exploatat. Extractul de ceai verde este recunoscut pentru protecţia tenului, combaterea acneei și efectul calmant asupra piele.

Cum se prepară corect ceaiul verde?

Cea mai utilizată modalitate de preparare a ceaiul verde este prin infuzie. Cu toate acestea, pentru a obține un ceai bun, trebuie să fii atent la fiecare detaliu. Iniţial, se pune ceaiul verde într-un ibric, în timp ce, în alt ibric se va fierbe apa. După ce apa a fiert, o poţi pune peste ceai, pe care îl vei acoperi până când infuzia este gata.

După această etapă, ceaiul este gata să fie servit. Este bine de ştiut faptul că fiecare sortiment de ceai verde se prepară într-un mod diferit. Diferenţele sunt legate de cantitatea necesară de ceai pentru o ceaşcă, de temperatura apei, de cantitatea de apă necesară pentru o ceaşcă şi de timpul de infuzare.
Culoarea potrivită a ceaiului verde

Culoarea ceaiului verde este foarte importantă, dacă te numeri prin cei pasionaţi de ceai. Dacă infuzia nu a fost făcută corect, poţi risca ca ceaiul tău să iasă amar, dar acest lucru poate fi îndreptat cu o linguriţă de zahăr. În schimb, culoare ceaiului nu poate fi schimbată. Culoarea potrivită pe care ceaiul verde trebuie să o aibă este galben pal.

În concluzie, ceaiul verde prezintă o serie de beneficii importante pentru organismul uman, dar acesta trebuie să fie consumat moderat, pentru a evita efectele secundare. Oferta magazinelor este foarte variată în privinţa ceaiurilor însă poţi opta și pentru ofertele disponibile online, acolo unde poţi găsi sortimente variate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial