(P) Ce presupune stimularea fertilitatii?

(P) Ce presupune stimularea fertilitatii?

 

Nu de putine ori auzim in jur femei care nu se simt confortabil atunci cand traverseaza perioada delicata a lunii sau poate chiar se afla in imposibilitatea de a vorbi relaxat despre cele mai intime probleme asociate. Acest lucru se intampla din motive personale legate de educatie, pudoare sau efectiv retincenta de a dezbate posibile subiecte, chiar si cu persoane apropiate.

Ce demonstreaza cele mai multe intamplari?
Exista diverse motive pentru care o femeie ar putea dori sa-si induca ciclul menstrual. Aceasta practica se poate observa la femeile care au in plan un eveniment important in imediata apropiere, urmeaza sa se deplaseze intr-o vacanta sau chiar se pregatesc pentru o activitate sportiva. Multe femei din intreaga lume sufera de un ciclu menstrual neregulat, din cauze diverse: hormonale, obezitate, etc. Este destul de comun pentru unele dintre ele sa foloseasca metode pentru inducerea menstruatiei in incercarea de a stabiliza ciclul lunar.

Asadar, studiile indica faptul ca si cele care sunt obisnuite cu o menstra care functioneaza ceas, incearca de asemenea, sa induca menstruatia.

Incercarile variaza de la administrarea de pastile si injectii si pot ajunge pana la consumul anumitor alimente cu vitamina C, ierburi asortate si inclusiv practicarea unor sporturi ajutatoare. Dar pentru ca de foarte multe ori, unele femei doresc o mai mare predictibilitate astfel incat sa poata planifica o sarcina, noua tehnologie vine in sprijinul lor. Aplicatiile mobile cu calendare, planificare si notare sunt frecvent utilizate, asa incat se pot reduce starile de ingrijorare sau stresul inutil. Este o idee buna sa reusesti sa pastrezi o evidenta scrisa a perioadelor menstrual, asa incat sa se poata urmari indeaproape simptomele, durata sau alte caracteristici. Iar asta, cu atat mai mult cu cat se doreste venirea pe lume a unui copil sanatos.

Desi se poate asuma ca organismul functioneaza dupa diverse stari si emotii, trebuie inteles ca abordarea adecvata ajuta atat corpul cat si mintea. El actioneaza ca o masinarie careia ii sunt necesare piese care sa functioneze in parametri optimi.

Stimularea fertilitatii se poate regla si cu ajutorul suplimentelor alimentare. Profecund capsule regleaza ciclul menstrual si, implicit, perioada de ovulatie. El creste apetitul sexual si imbunatateste activitatea sexuala si previne riscul aparitiei defectelor de tub neural la fat. Suplimentul asigura necesarul de acid folic de care are nevoie o femeie in primul stagiu de sarcina si se administreaza timp de minim 3 luni de zile cate o capsula pe zi.

In eventualitatea in care ciclul menstrual provoaca deranj sau un disconfort mare, ar fi o idee buna sa te programezi la medic. Medicamentele cu prescriptie si cele fara prescriptie medicala sunt disponibile pentru a ajuta la ameliorarea durerii menstruale si totodata la reglarea ciclurilor.

In functie de diagnosticul pe care il ofera specialistul, ar trebui sa existe o varietate de optiuni de tratament care sa se preteze organismului tau. Asadar, desi subiectul poate reprezenta o jena si un disconfort la nivel de conversatie, nu ezita sa te adresezi din timp doctorului si sa discutati sincer despre probleme care te apasa.

Pentru mai multe informatii despre cuplu si sex, da click aici.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri