(P) Ce nu trebuie să lipsească din alimentația vitelor

Modul în care sunt hrănite vitele influențează în mod direct calitatea cărnii, grăsimea și prețul când vine momentul să vinzi sau să sacrifici animalele. Marile companii specializate în creșterea animalelor, așa cum este Carmistin, grup ale cărui produse ajung în casele oamenilor din toate colțurile lumii, asigură o colaborare perfectă între veterinarii și experții în tehnologie pentru ca întreg ciclul de viață al bovinelor să fie sub control, iar hrana de care se bucură să le îndeplinească întotdeauna nevoile de vitamine și substanțe nutritive.

Un plan solid de stabilire a alimentației vitelor trebuie să țină cont de nevoile de nutriție ale animalelor, costuri și disponibilitatea hranei, precum și alte aspecte care urmează să influențeze profiturile unei ferme prin îmbunătățirea calității produsului final.

Ce au nevoie vitele să mănânce?

Toate vacile sunt ierbivore. De asemenea, sunt rumegătoare. Toate tipurile de vite se nasc cu stomacul format din patru camere. La naștere, vițeii trăiesc hrănindu-se din laptele bogat în grăsimi și proteine ​​de la mamele lor, iar stomacul lor funcționează la fel ca un stomac cu o singură cameră. În timp ce încep să rumege iarbă și alte furaje, celelalte trei camere ale stomacului se dezvoltă, lucru care este considerat unul dintre cele mai eficiente mijloace de transformare a plantelor în proteine ​​și grăsimi naturale.

Bovinele sunt capabile să extragă cât mai mulți nutriți din materialele furajere. Rumegătoarele au o cameră specială în stomac umplută cu microorganisme eficiente care descompun componentele ierbii, fânului și altor plante. Rumenul, primul și totodată stomacul special al vitelor, permite acestor animale să se hrănească cu anumite plante pe care alte animale cu un singur stomac nu le pot digera.

Totuși, vitele au nevoie de nutrienți specifici pentru a crește și a se dezvolta. Cele mai multe planuri de hrană pentru bovine includ diferite cantități de fân, cereale și minerale pentru a ajuta vitele să crească și să se dezvolte.

Vitele au nevoie de următoarele substanțe nutritive pentru a fi sănătoase:

  •  Proteine: bovinele pot extrage proteine ​​din plante vegetale. În timp ce fânul și diferitele ierburi conțin proteine, majoritatea bovinelor obțin proteine ​​din leguminoase. Soia este cea mai comună sursă de proteine, urmată de făină de semințe de bumbac și de in. Unii fermieri își hrănesc bovinele cu proteine​​ suplimentare. Acest lucru este util în special pentru vițeii mici și în creștere.
  • Minerale: cantitatea de minerale din fân variază în funcție de conținutul de minerale din solurile în care este crescut fânul, deci o atenție adecvată pentru o bună întreținere și îngrijire a pășunilor este esențială pentru bovinele sănătoase. În hrănirea vitelor trebuie să țineți cont de calciu, fosfor, potasiu și sare ca minerale de bază.De asemenea, au nevoie de urme de iod, cupru, cobalt, zinc și seleniu. Pentru a vă asigura că vitele obțin suficiente minerale, este nevoie să le așezați în adăpost un bloc de sare cu minerale. Bovinele ling acest bloc pentru că are un gust bun și le oferă mineralele și sărurile de care au nevoie.
  • Vitamine: vitele au, de asemenea, nevoie de o abundență de vitamine, inclusiv vitaminele A, D și E. Bacteriile care trăiesc în rumen, adică în al patrulea stomac, produc de fapt vitaminele K și B, deci nu trebuie să vă faceți griji cu aceste vitamine. Totuși, vitele stresate, cum ar fi vitele recent înțărcate sau vitele transportate pe distanțe lungi, beneficiază de o cantitate mai mică de vitamina B.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial