(P) Ce avantaje oferă o asigurare de sănătate privată?

(P) Ce avantaje oferă o asigurare de sănătate privată?

Numărul persoanelor care accesează o asigurare de sănătate privată este în creștere, lucru care demonstrează faptul că românii încep să conștientizeze importanța pe care o are un astfel de instrument în ceea ce privește accesul la servicii medicale de calitate. 

Creșterea nivelului de trai, adaptarea la stilul de viață din Occident sau schimbarea mentalităților despre cum cetățenii se raportează la stat fac din asigurarea de sănătate un mecanism extrem de util pentru menținerea unor standarde de viață ridicate. 

Ce este o asigurare de sănătate privată?

Prin încheierea unei polițe de asigurare cu unul dintre furnizorii existenți pe piața din România, precum MediHelp Internațional, beneficiarul are acces la o rețea internațională de 425.000 de clinici și spitale. MediHelp Internațional oferă posibilitatea de a alege între mai multe planuri de asigurare, în funcție de nevoile specifice ale asiguratului și acoperă o mare parte dintre procedurile medicale, garantând plata către unitățile medicale în care a fost realizat tratamentul. O asigurare standard costă, în medie, 440 de lei pe lună pentru un adult cu vârsta cuprinsă între 40 și 44 de ani, iar pentru un copil costul este de aproximativ 310 lei pe lună. 

Care sunt avantajele oferite de asigurarea de sănătate?  

Beneficiile pe care un posesor al unei polițe de asigurare cuprind o gamă largă de servicii medicale, printre care: capacitatea de alegere a clinicii și a medicului care să efectueze consultațiile sau investigațiile medicale în țară ori în străinătate, posibilitatea de a personaliza setul de servicii sau extinderea poliței către întreaga familie. 

Serviciile medicale ale căror costuri sunt cuprinse în planurile MediHelp includ consultații multidisciplinare, analize de laborator și alte teste de diagnosticare (RMN, CT, scanare PET), spitalizarea, intervențiile chirurgicale sau transplanturile de organe, dar și tratamentul pentru cancer. 

De asemenea, este esențial impactul pe care o asigurare de sănătate îl are în procesul de prevenție. O asigurare de medicală MediHelp acoperă toate investigațiile periodice și ajută, astfel, la evitarea apariției unei boli grave. Asigurarea medicală susține dezvoltarea unei relații stabile între medic și pacient, acest lucru fiind posibil datorită beneficiului de alegere a medicului specialist în funcție de probleme de sănătate și de preferințele personale. În acest fel, un pacient poate să apeleze la serviciile aceluiași doctor care, la rândul său, are ocazia de a se familiariza cu istoricul medical al bolnavului. 

O asigurare de sănătate privată are o importanță deosebită și în cazul perioadei de sarcină. Încă din primele momente, o femeie trebuie să urmeze un program specific și să aibă controale de rutină periodice. Polița de asigurare acoperă aceste costuri și, în același timp, eventuale tratamente pe care le-ar putea necesita fătul. De asemenea, un copil poate fi asigurat chiar din prima zi de viață. 

Asigurarea de sănătate reprezintă un mecanism de control pe care o persoană îl dobândește în raport cu îngrijirea medicală pe care o va primi în momentele în care va avea nevoie. Investiția se face pe termen lung, beneficiile fiind vizibile în momentele dificile, dar nu numai. Accesibilitatea este un alt avantaj al poliței de asigurare. Timpul de așteptare pe care un pacient trebuie să îl aloce în mod normal se scurtează datorită opțiunilor de a alege clinica sau spitalul unde să se desfășoare tratamentul. 

O familie se bucură de avantaje semnificative în urma încheierii unei polițe pentru că beneficiile pot fi extinse pentru toți membrii, iar aceștia pot accesa cele mai bune servicii medicale din țară sau din străinătate. În aceeași măsură, echilibrul financiar al familiei nu are de suferit pentru că sarcina efectuării plăților către unitatea medicală revine asiguratorului. Mai mult decât atât, oferind acoperire internațională, asigurarea de sănătate MediHelp este extrem de utilă în cazul excursiilor în afara țării sau pentru persoanele al căror loc de muncă necesită deplasări constante. 

Situațiile neașteptate pot crea mari probleme și pot destabiliza echilibrul unei persoane sau al unei familii. De aceea, prin contractarea unei asigurări medicale private, beneficiarul își asumă responsabilitatea pentru propria sănătate și sporește șansele ca un moment neplăcut să fie soluționat eficient și cu rezultate cât mai bune. 

O asigurare de sănătate MediHelp are o componentă flexibilă, care permite oricărei persoane să își personalizeze beneficiile oferite de polița de asigurare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Advertorial