(P) Cât de mult ajută organismul o pernă bună și o saltea de calitate

O pernă bună și o saltea de calitate sunt accesoriile care nu trebuie să lipsească din niciun dormitor modern. Căci somnul ne controlează starea de sănătate. Și nu cantitatea lui, cât mai ales calitatea.

Se știe deja că avem nevoie de minimum 8 ore de somn pe noapte, ca să beneficiem de o stare bună de sănătate. Unele dintre bolile cu consecințe grave pe termen lung, precum depresia, obezitatea sau diabetul, au fost puse deja pe seama lipsei de somn. În plus, apar dureri supărătoare, aparent nejustificate, atunci când dormim în condiții improprii. O pernă bună se alege cu atenție

Ceea ce este bun pentru cineva îi poate face rău altcuiva. Prin urmare, nici accesoriile de dormit nu nu se aleg după preferințele celor care le recomandă. Însă sunt niște caracteristici de care ar trebui să ții cont la achiziționarea unei perne. Înainte de toate, structura ortopedică e de luat în seamă. Trebuie să susțină bine capul, gâtul și umerii. Așa încât coloana vertebrală să rămână dreaptă în timpul somnului. Și să nu existe puncte de presiune pe restul corpului, cauzate de poziția deficitară. 

Altminteri, te trezești dimineața cu gâtul înțepenit, cu dureri ciudate. Indiferent de poziția preferată de somn, dacă ai pe lângă tine multe perne, este foarte benefic pentru sănătate. Spre exemplu, dacă dormi pe spate, poți pune o pernă sub arcul coloanei. Când dormi pe o parte, poți ține o pernă între genunchi, iar când dormi pe burtă, o pernă sub șolduri oferă relaxare totală. Salteaua de calitate aduce sănătate

Împreună cu o pernă bună, salteaua contribuie la obținerea somnului odihnitor. Dacă este de calitate, atunci permite menținerea unei temperaturi constante în timpul somnului și, implicit, lipsa umezelii care favorizează dezvoltarea bacteriilor și a alergenilor. Somnul profund și odihnitor reglează fluxul hormonilor, îmbunătățește calitatea vieții sexuale, stimulează regenerarea celulelor și eliminarea toxinelor. Așadar, merită efortul de a investi în accesoriile de dormit, mai ales că acestea pot amâna multă vreme dependența de medicamente.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial