(P) Care sunt beneficiile apei filtrate și prin ce diferă ea de apa îmbuteliată sau cea direct de la robinet?

(P) Care sunt beneficiile apei filtrate și prin ce diferă ea de apa îmbuteliată sau cea direct de la robinet?

Filtrând apa dintr-o sursă potabilă, ca de exemplu apa de la robinet, putem obține apă de înaltă calitate, cu o concentrație scăzută de clor, calcar și alte impurități. Cu toate acestea, multe persoane care nu cunosc potențialul apei din propria gospodărie, aleg să consume apă la sticlă cheltuind astfel sume semnificative și poluând mediul înconjurător.

De ce apa potabilă de la robinet este mai blândă cu mediul înconjurător decât apa de izvor îmbuteliată?

Chiar dacă sursa ei este un izvor din munți, prin îmbuteliere, apa de cea mai înaltă calitate devine un factor de poluare. Planeta Pământ este acoperită deja cu munți de plastic și totuși, continuăm să producem mai mult și mai mult.

Unei sticle de apă din plastic îi poate lua chiar și 500 de ani ca să se descompună. În plus, având în vedere că prin arderea sa plasticul elimină în atmosferă dioxid de carbon și alte gaze toxice care contribuie la încălzirea globală, nici incinerarea deșeurilor din plastic nu este o soluție.

Pe lângă reciclare, pentru a scădea riscul de poluare a mediului cu deșeuri din plastic, este recomandată renunțarea la recipientele de unică folosință din plastic. În locul apei îmbuteliate din comerț de exemplu, putem consuma apă filtrată de la robinet, reducând astfel numărul de sticle din plastic pe care le aruncăm zi de zi și făcând economii.

Uneori apa de la robinet are un gust neobișnuit. Este totuși potabilă?

În funcție de concentrația de clor și calcar de la momentul respectiv, apa de la robinet poate avea uneori un gust diferit față de cel cu care ne-am obișnuit. Dar acest lucru nu înseamnă că nu este potabilă. Gustul specific apei de la robinet, dar și mirosul pot fi ușor eliminate prin folosirea unui filtru de calitate care să filtreze apa.

Filtrând apa de la robinet cu un filtru MAXTRA+ produs de compania germană BRITA, gustul și mirosul apei de la robinet pot fi îmbunătățite, obținându-se apă de foarte mare calitate.

BRITA este un brand nemțesc cu o experiență de peste 50 de ani în cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor performante de filtrare a apei. Prin filtrare concentrația de clor, calcar și alte impurități care influențează proprietățile apei sunt eliminate și astfel se obține o apă de calitate net superioară. În plus, oferă o mulțime de avantaje și din punct de vedere financiar.

Persoanele care consumă în mod regulat apă de la robinet, cu siguranță se vor regăsi în următorul scenariu. Mai ales dacă locuiești la bloc, dimineața, când conductele din canalizare s-au uscat peste noapte, ești tentat să lași să curgă primii câțiva litri de apă pentru a spăla impuritățile. Acea apă pe care o arunci, reprezintă o risipă și chiar dacă prețul ei nu este o gaură în buget, ai putea să renunți la acest obicei prin utilizarea unui filtru. Cu alte cuvinte, chiar și pentru persoanele care consumă apă de la robinet și nu cumpără sticle de apă îmbuteliate, din comerț, achiziția unui filtru performant se poate transforma rapid într-o medotă de economisire.

Tot la capitolul economii, cel mai mare avantaj de pe urma utilizării unui filtru MAXTRA+ îl au fără îndoială cei care cumpără în mod regulat apă îmbuteliată. Pentru o familie care consumă apă îmbuteliată, consumul mediu anual se ridică până la 1500 de sticle. Și dacă prețul mediu pentru o sticlă este de 2 lei, pe lângă câteva kilograme de gunoi care bântuie planeta câteva secole de-a rândul, 1500 de sticle înseamnă 3000 de lei care se duc pe apa sâmbetei.

Tot ca un avantaj major al filtrelor de apă nu putem să nu menționăm eliminarea necesității drumurilor la magazin. Filtrând apa în confortul propriului cămin, economisești timp pe care altfel l-ai fi petrecut către și de la supermarket cărând apă. Iar dacă acest lucru se întâmpla des, imaginează-ți cât timp în plus îți va rămâne pentru alte activități și cât de confortabil te vei simți să nu mai cari atâta greutate.

De asemenea, dacă drumurile la supermarket implicau folosirea autoturismului, înseamnă că prin utilizarea unui filtru MAXTRA+ vei contribui nu numai la reducerea cantității de deșeuri de plastic de pe glob, ci și la un aer mai curat conducând mașina mai rar.

De unde se pot achiziționa filtrele MAXTRA+ de filtrare a apei?

Apa filtrată, de la robinet, nu numai că este infinit mai sănătoasă decât apa nefiltrată, dar este și mult mai avantajoasă ca preț decât apa îmbuteliată. Trecând punctat în revistă cele mai importante avantaje ale apei filtrate observăm că acestea sunt:

  • o apă mai bună la gust și fără miros de clor;
  •  un mediu mai curat și cu mai puțin plastic;
  •  mai mulți bani care rămân în portofel;
  •  mai puține drumuri la magazin;
  • mai mult confort;
  •  mai mult timp.

Toate avantajele de mai sus se pot obține prin achiziția unei carafe filtrante și a unui filtru MAXTRA+ de la BRITA, din magazinele kitchenshop.ro. În comparație cu beneficiile pe care le oferă, prețul acestor dispozitive este foarte convenabil. De asemenea, datorită calității germane care le caracterizează, poți fi convins că tu și familia ta veți beneficia de apă potabilă cu proprietăți mult îmbunătățite prin filtrare.

Schimbările la nivel global pot începe de la decizii de familie

Există cazuri în care infrastructura sau resursele oferite de locul unde traim nu ne permit să reciclăm deșeurile pe care le producem. Mai ales când vine vorba de plastic, dacă pet-urile și alte recipiente nu se colectează selectiv, sunt prea puține lucruri pe care noi ca indivizi le putem face pentru a salva mediul înconjurător de poluare. Dar avem întotdeauna posibilitatea de a renunța din start la a mai achiziționa plastic.

Iar când vine vorba de apă, nicicând nu a fost mai ușor de a reduce la minim numărul de pet-uri cumpărate! Cu filtrul MAXTRA+ oricine poate intra în rândul celor care fac o diferență pentru binele mediului înconjurător bucurându-se alături de familie de apă potabilă neîmbuteliată, de cea mai bună calitate și cu un gust excelent.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Advertorial