(P) Care sunt avantajele de a cumpăra un apartament cu o suprafață mică

Atunci când îți cauți o locuință care să fie trecută pe numele tău, ești tentat să vânezi ofertele care îți prezintă apartamente cu o suprafață mare. Cine nu și-ar dori să aibă la dispoziție camere largi, o bucătărie în care să încapă toate ustensilele necesare pentru gătit și un balcon în care să poți pune hainele proaspăt spălate la uscat, dar să-ți mai rămână loc și pentru a parca în siguranță bicicleta și suficient spațiu să așezi și câteva ghivece de flori? Cu toate acestea, o locuință micuță îți va aduce foarte multe avantaje, pe care ți le vom prezenta mai jos.

 

Vei plăti un preț mai mic

 

Desigur, cel mai important aspect este acela al banilor. Chiar dacă ți-a fost aprobat de către bancă un credit imobiliar sau unul pentru Prima Casă, cine a spus că trebuie să beneficiezi de toată suma pusă la dispoziție? Un credit mai mare înseamnă, automat, și rate mai mari sau o perioadă mai lungă în care va trebui să achiți, lună de lună, o parte din banii împrumutați, până la încheierea datoriei. Luând mai puțini bani, pentru un apartament mic, nu vei simți că faci un efort prea mare pentru achitarea ratelor. Mai mult decât atât, impozitul anual pentru proprietatea ta va fi cu mult mai mic. Aruncă-ți un ochi pe oferta cu apartamente de vânzare în București și vezi cât de mult ai putea economisi pentru o suprafață mai mică.

 

Vei face mai ușor curățenie

 

Un aspect care nu trebuie ignorat este și acela al curățeniei. Te vei lovi de acesta mai ales dacă ai un copil sau un animal de companie, cazuri în care va trebui să igienizezi mai des decât în mod obișnuit spațiul în care locuiți. Dacă vei avea un apartament mare, nici nu vei fi terminat curățenia, că în prima cameră, din care ai început, va fi dezordine la loc, iar praful se va fi așezat pe mobilă ca și cum nici nu ai trecut pe acolo. O locuință mică îți va consuma mult mai puțin timp pentru menaj și vei reuși să menții mai ușor curățenia în aceste condiții, cu condiția să renunți la piese de mobilier inutile și să te orientezi, mai degrabă, către cele cu dublă destinație.

 

Vei plăti mai puțin la întreținere

 

În cazul în care nu știai de ce facturile la întreținere, mai ales în sezonul rece, sunt atât de mari, îți spunem noi! Suma totală depinde, în blocurile în care alimentarea cu apă caldă și agent termic se face prin sistemul public, de numărul de persoane, dar și de suprafața apartamentului. Astfel, chiar dacă locuiești singur într-un imobil spațios, e posibil să plătești mai mult decât o familie cu patru membri, dar care a optat pentru un apartament micuț. În medie, o familie care numără 2 membri și locuiește într-un apartament cu 2 camere plătește în medie, în capitală, în lunile friguroase, 400 lei la întreținere, dacă nu are centrală, o sumă deloc mică. Imaginează-ți câtă economie vei reuși să faci în timpul iernii!

 

Ține cont de aceste aspecte importante și alege un apartament care să îți satisfacă așteptările și nevoile.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial