(P) Când se bea apă: înainte sau după cafeaua preparată la un espressor profesional?

(P) Când se bea apă: înainte sau după cafeaua preparată la un espressor profesional?

Legătura dintre cafea și apă este una extrem de dinamică și complexă, care s-ar putea rezuma în jargonul modern prin expresia “complicated relationship”. Bineînțeles, cafeaua nu poate fi preparată și savurată fără a adaugă apă în espressorul profesional.

Însă, în continuare, ne vom referi la paharul cu apă rece pe care unii băutori de cafea îl cer pe lângă licoarea neagră, iar unele restaurante îl oferădin partea casei“. Întrebarea din titlu are trei posibile răspunsuri, pe care le vom enumeră și studia mai jos.

  1. Înainte de cafea. Din experiență noastră, în această categorie intră cu siguranță cei mai mulți dintre locuitorii Italiei, patria cafelei preparate la un espressor profesional. Pentru aceștia, este un adevărat sacrilegiu să bei apă după cafea, că să o diluezi sau să îi îndepărtezi gustul din cavitatea bucală. 

În schimb, în localurile selecte din Milano sau Roma, chelnerii îți aduc un pahar de apă din partea casei, pe care să îl consumi înainte de espresso, tocmai pentru a simți mai intens gustul acestuia. Conform studiilor, aromă ar persista astfel până la 15 minute după terminarea shot-ului cu efect energizant.

  1. După cafea. Majoritatea celor care consumă apă după cafeaua pregătită la un espressor profesional invocă drept motiv “after taste”-ul amar pe care încearcă să îl facă uitat. Totuși, abordarea “apă după cafea” are cel puțîn alte două efecte benefice pentru sănătate. 

În primul rând, întrucât boabele de cafea au un efect diuretic, apa vine să rehidrateze organismul și să compenseze pentru eventualele pierderi. În al doilea rând, apa diluează cafeaua în stomac, stabilizează eventuală creștere a tensiunii arteriale și previne palpitațiile. Totodată, deloc de neglijat, dintîi se vor colora mai puțin dacă după cafea se consumă și un pahar cu puțină apă.

  1. Și înainte, și după. În această categorie, intră cei mai “impaciuitori”, care nu văd nicio problemă în a consuma apă atât înainte de cafeaua la espressorul profesional, cât și după. Practic, beneficiile se combină: aroma băuturii negre va fi mai bine percepută, însă efectele acesteia asupra organismului vor fi ținute în frâu. 

“Recomand consumul de apă atât înainte, cât și după cafea. Înainte, pentru că gustul să fie resimțit perfect, iar după, pentru că această combinație lasă arome interesante pentru papilele gustative. Apa plată va lăsa o aromă răcoritoare, iar cea minerală – o aromă ușor sărată. În Spania și Portugalia, e preferată apa minerală după cafea”, spune Balint Unyi, specialist în cafea din Budapesta.

Indiferent de întrebare, răspunsul este Fresco Expert

Indiferent dacă sau când se consumă și un pahar de apă pe lângă cafea, calitatea acesteia trebuie să fie la cele mai înalte standarde. În acest sens, furnizorul Fresco Expert, care susține geniul în bucătăriile profesionale din România încă din anul 1992, pune la dispoziția clienților săi, unități din industria ospitalității, zeci de modele de espressor profesional. 

Acestea provin exclusiv de la branduri renumite la nivel internațional, precum suedezii de la Electrolux Professional, având astfel garanția calității, fiabilității și a unei durate îndelungate de viață.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial