Baza de machiaj sau primerul a devenit un adevărat must-have pentru femeile care folosesc machiaj zi de zi. Totuși, cum faci să o alegi pe cea potrivită ție? Ți-am pregătit câteva sfaturi în acest sens și câteva sugestii de produse!
Ce este un primer?
Primerul acționează ca un fel de barieră între piele și machiaj. Contribuie la o distribuție uniformă a fondurilor de ten și prelungește durabilitatea acestora. Aceste funcții de bază sunt îndeplinite de toate tipurile de bază de machiaj, fără excepție, dar unele aduc beneficii suplimentare.
De ce ai nevoie de baza pentru machiaj?
Există diferite tipuri de primere – folosește-le pe cele care îndeplinesc funcțiile de care ai nevoie: corectează matitatea pielii,
ascund imperfecțiunile, hidratează, protejează de soare și
sunt responsabile de efectul anti-age.'
Tipuri de primere
Bazele de machiaj diferă prin textură, proprietăți și zona de aplicare.
– Lichide: sunt vândute de obicei în flacon cu pipetă sau sub formă de spray. Au o textură subțire (de obicei pe bază de apă), fiind perfecte pentru deținătorii tenului gras.
– Cremoase: sunt versatile, fiind potrivite tuturor tipurilor ten. Consistența lor poate varia de la subțire, ca un lapte cosmetic, la groasă și bogată, precum o cremă nutritivă.
– De gel: uniformizează bine textura pielii, făcând-o netedă și mătăsoasă. Practic, nu se simte pe piele. Acest tip de produs este potrivit pentru fetele cu ten normal.
Textura este un parametru important de luat în considerare la achiziționarea oricărui produs cosmetic. Dar este și mai important să vizați problemele de piele pe care doriți să le rezolvați cu ajutorul acestuia.
– Cu efect de strălucire: ajută la combaterea pielii plictisitoare și a tonului neuniform. Conțin particule reflectorizante sclipitoare care netezesc vizual pielea și îi conferă o strălucire sănătoasă. Pot fi aplicate pe întreaga față sau numai pe părțile proeminente în loc de highlighter.
– Cu efect matifiant: este perfect pentru tenul gras, controlează producția sebumului, astfel nefiind nevoie reînnoirea make-up-ului pe parcursul zilei.
– Cu efect de hidratare: soluția ideală pentru tenul uscat. Compoziția sa este îmbogățită cu ingrediente hidratante: uleiuri, vitamine și acid hialuronic.
Pe lângă primerele pentru față, există produse pentru pleoape, buze, gene și unghii.
– Pentru pleoape: împiedică curgerea fardului, absoarbe excesul de sebum și netezește suprafața pleoapei. De asemenea, păstrează saturația originală a culorilor produselor aplicate peste bază.
– Pentru buze: nu sunt la fel de populare ca cele pentru pleoape, dar nu mai puțin utile. Uniformizează pielea buzelor, hidratează și fixează orice ruj până la opt ore.
– Pentru gene: Se aplică pe genele curate, înaintea rimelului. Învelesc fiecare fir cu o compoziție specială și, ca rezultat, arată mai groase și mai voluminoase.
TOP 5 primere pentru machiaj
Are nu numai un efect imediat, ci și un efect cumulativ. În doar patru săptămâni de utilizare veți observa cum pielea devine mai fină și porii se micșorează. Responsabili pentru acest lucru sunt extractul de linte, care reînnoiește celulele din pereții porilor, îi întărește și îngustează, precum și extractul scoarței arborelui eperua, care îmbunătățește funcțiile de barieră ale pielii și îi netezește textura.
Prelungește rezistența machiajului și oferă protecție solară. Textura cremoasă nu se simte pe piele, uniformizează tenul, minimizează porii și asigură îngrijire pe parcursul zilei. Iar particulele reflectorizante din compoziție garantează efectul Photoshop.