(P) Antalya 2019 – Ce poți face în superba stațiune turcească

(P) Antalya 2019 – Ce poți face în superba stațiune turcească

Turcia continuă să fie o țară atractivă pentru turiștii români, iar una dintre destinațiile favorite ale acestora este Antalya, perla litoralului din Turcia. De la plaje minunate, până la monumente istorice, muzee și restaurante cu specific, orașul și zona ce-l înconjoară propun o multitudine de posibilități de odihnă și distracție. Hoteluri cu pachete all-inclusive sunt gata oricând să găzduiască turiștii ce aleg să se relaxeze aici, iar ofertele lor pot fi extrem de atractive. O noapte la un hotel de patru stele pleacă și de la 260 de lei la începutul verii. Sezonul de plajă se întinde din mai până în octombrie, așa că timp este pentru toată lumea. Și gradul de accesibilitate este ridicat, pentru că poți ajunge acolo atât cu avionul, cât și cu autocarul sau mașina personală. 

Oază de relaxare

Dacă mergi în vacanță în 2019 în Antalya, trebuie neapărat să vezi plaja Kaputaș. Pentru a ajunge acolo, ai de parcurs un drum de o oră cu autobuzul, dar așteptarea va merita cu prisosință. Fie că vrei să faci plajă sau doar să admiri peisajul de pe înaltul stâncilor, Kaputaș este o experiență ce merită încercată.

Mai la îndemână sunt plajele aflate chiar în oraș, precum Konyaalti, Lara, Ornekkoy sau Kargicak. Îngrijite și private de agitație și zgomot, acestea reprezintă modalitatea ideală de relaxare pentru oameni de orice vârstă, precum și pentru familii.

Tărâm încărcat de istorie

Chiar dacă majoritatea oamenilor alege să-și organizeze sejurul aici în zonă, grație ieșirii la Marea Mediterană, nu este de ignorat nici patrimoniul cultural impresionant pe care orașul îl pune la dispoziția turiștilor. Începutul existenței orașului din sudul Turciei datează din anul 200 î. Hr., dar aceasta a traversat o perioadă de grație odată cu expansiunea Imperiului Otoman. Cele mai însemnate obiective istorice sunt:

  • Kaleici – cea mai bine protejată și conservată zonă a orașului reprezintă și centrul istoric al acestuia. Înconjurată de ziduri și plină de case vechi, din perioada Imperiului Otoman, zona Kaleici conține esența spiritului Antalyei și te primește cu hoteluri, cluburi de noapte, restaurante, dar și spații destinate cumpărăturilor.
  • Termessos – la doar 30 de kilometri de oraș, se află anticul Termessos. Construită peste 1.000 de metri altitudine, vechea așezare îți va tăia respirația prin minunata priveliște pe care o oferă teatrul, dar demne de vizitat sunt și cele șase temple ori bătrânele cimitire din oraș.
  • Orașul Perge – altă așezare antică, Perge poate fi vizitat cu ajutorul tururilor organizate, dar și independent. Turul organizat al așezării durează aproximativ nouă ore. Așadar, dacă decizi să mergi acolo, trebuie să dedici o zi întreagă acestui obiectiv. Un tur organizat costă aproximativ 260 de lei de persoană, dar vestea bună este că aceste tururi presupun și asigurarea transportului de la și până la hotel. Vei avea ocazia să admiri unele dintre cele mai fascinante ruini antice de pe teritoriul Turciei, precum și un impresionant amfiteatru roman.
  • Templul lui Apollo – restaurat în vara lui 2017, Templul lui Apollo este un edificiu construit de către romani, în secolul II. Structura de piatră și amplasarea chiar pe malul mării transformă templul într-un obiectiv de neratat. La fel ca pentru Perge, vizitarea templului presupune o zi dedicată special, dar poți profita de ocazie pentru a vedea și cascada Duden, aflată în apropiere.

Muzee, parcuri și răsfăț culinar

Construit în 1922, muzeul Antalya conține 13 expoziții și o galerie în aer liber, iar elementele prezentate în incinta sa sunt spectaculoase. De la sarcofage din perioada romană până la covoare otomane și monede vechi, muzeul oferă o gamă largă de obiecte pe care le poți admira și analiza îndeaproape. Muzeul este deschis de marți până duminică, iar intrarea costă 30 de lire turcești, adică aproximativ 23 de lei.

Parcul Dokuma se află localizat chiar în inima orașului, iar spațiile verzi frumos amenajate ascund un mall imens, în care poți petrece câteva ore.

Nici din punct de vedere culinar orașul nu dezamăgește, bucătăria tradițioanală fiind bazată pe fructe de mare. Dacă restaurantele mai scumpe, precum Ayar Meyhanesi, Panorama sau  Kaleici Meyhanesi, nu sunt pe placul tău, poți încerca oricând localurile mici, cu mâncare turcească ieftină, bună și rapid de obținut. Și cum te afli în Turcia, trebuie să încerci cafeaua… turcească! Osmanll Kahvesi și Kubi Kahve Evi sunt două dintre cele mai populare cafenele din zonă.

Așadar, dacă nu ți-ai făcut deja planuri pentru vara viitoare, un concediu în Antalya este o opțiune excelentă. Nu doar că te poți relaxa pe superbele sale plaje, dar atât orașul, cât și împrejurimile au mult mai multe de oferit. De la orașe antice, până la restaurante moderne, toate darurile Antalyei îți vor asigura un sejur de vis.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial