(P) Aerul condiționat: Cum îl alegem pe cel potrivit și care sunt cele mai importante aspecte de avut în vedere?

(P) Aerul condiționat: Cum îl alegem pe cel potrivit și care sunt cele mai importante aspecte de avut în vedere?

Pentru că am pășit deja în sezonul cald de ceva timp, acum este momentul perfect să facem toate pregătirile necesare pentru întâmpinarea corespunzătoare a sezonului cald. Confortul pe care îl resimțim în interiorul locuințelor proprii depinde într-o foarte mare măsură și de alegerile pe care le facem atunci când investim în diverse aspecte care țin de interiorul și exteriorul locuinței. Verile actuale din păcate nu mai sunt la fel de plăcute ca în trecut dacă vorbim despre temperaturi, având în vedere că acestea sunt uneori atât de ridicate încât simțim foarte mult disconfort, nu doar în timpul zilei, ci chiar și seara. În aceste condiții, una dintre cele mai inspirate investiții pe care le putem face în materie de confort în timpul verii este un aparat de aer condiționat. Dacă în trecutul nu foarte îndepărtat, un aparat de aer condiționat era uneori privit ca un moft, în prezent putem spune că un astfel de aparat reprezintă o necesitate strictă pentru confortul nostru și al familiei.

Instalarea corectă a aerului condiționat este crucială pentru o funcționare impecabilă a acestui aparat, motiv pentru care este recomandat ca după alegerea aparatului de aer condiționat, să iei legătura cu o echipă specializată pentru a evita situațiile neplăcute. Alegerea aparatului de aer condiționat însă este un lucru pe care trebuie să îl facem cu mare atenție având în vedere că el nu reprezintă o investiție pe care o vei face periodic. În acest sens am ales pentru tine câteva dintre cele mai importante criterii de selecție la care să apelezi cu încredere atunci când nu știi cu exactitate ce anume să alegi în materie de aparate de aer condiționat.

Puterea

Pentru a putea face o alegere corectă din acest punct de vedere, este într-o primă etapă esențial să se țină cont de suprafața încăperilor, de prezența electrocasnicelor care generează căldură, precum și de numărul de persoane din locuința. Ca formulă generală de calcul pentru necesarul de putere se folosește: BTU/ora= lungimea x lățimea x înălțimea camerei (în metri) x 136,48. Cu toate acestea însă, dacă în încăperi sunt prezente calcularoare sau laptop-uri, este recomandat să îți îndrepți atenția înspre un aparat de aer condiționat mai puternic, chiar dacă cifra rezultată din calcul indică altceva.

Aparat de aer conditionat clasic sau cu inverter?

Aparatele de aer condiționat dotate cu inverter au ca și avantaje principale faptul că sunt mult mai silențioase și mai performante decât cele clasice. Dacă cele clasice în general funcționează pe principiul pornit/oprit, cele cu inverter, de îndată ce se apropie de temperatura dorită, acestea vor scădea treptat capacitatea compresorului și turația ventilatoarelor. Tot un avantaj major îl reprezintă și faptul că aparatele de aer condiționat cu inverter au un consum de energie mai redus cu aproximativ 30%, un lucru pe care îl vei putea sesiza cu ușurință pe factura aferentă electricității.

Cum întrețin un aparat de aer condiționat?

O întrebare pe care cu siguranță ne-o adresăm fiecare dintre noi este aceea cu privire la întreținerea corespunzătoare a aparatelor de aer condiționat. Fiecare aparat de aer condiționat este dotat cu un filtru lavabil, care trebuie curățat în mod periodic. În funcție de aparatul de aer condiționat ales, îți recomandăm să ai la îndemână o trusă de scule electrice (șurubelnițe de cele mai multe ori) în situația în care acesta este prins cu ajutorul unor șuruburi. Curățarea acestui filtru este foarte importantă având în vedere că pe suprafața acestuia de foarte multe ori se regăsesc diferite bacterii care pot provoca alergii sau diferite afecțiuni.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial