(P) 5 Reguli de îngrijire pentru părul vopsit

Îngrijirea părului vopsit este cu mult mai pretențioasă decât îngrijirea unui păr natural. Dacă ți-ai vopsit deja părul și îți dorești ca nuanța să își păstreze luminozitatea pentru mult timp, atunci trebuie să respecți câteva reguli de îngrijire. Află ce trebuie să faci pentru o îngrijire corectă!

5 Reguli pentru o îngrijire corectă a părului vopsit

Dacă ai hotărât să îți schimbi culoarea naturală a părului, trebuie să știi că o dată cu această schimbare, întreaga ta rutină de îngrijire este diferită. Părul vopsit este mult mai sensibil, predispus să se usuce și să se rupă dacă nu este îngrijit corect, așa că pentru a evita căderea părului, iată ce trebuie să faci!

Alege întotdeauna șampon pentru păr vopsit. Produsele speciale pentru părul vopsit conțin ingrediente care ajută la păstrarea pe termen lung a nuanței. Spre deosebire de produsele clasice de îngrijire pentru părul natural, șamponul special pentru păr vopsit nu usucă pielea scalpului și nici nu îndepărtează culoarea. Indiferent dacă ți-ai vopsit tot părul sau ți-ai făcut doar câteva șuvițe, recomandarea specialiștilor este să folosești un șampon și un balsam special pentru părul vopsit.

Nu uita niciodată de balsam. Folosirea balsamului este obligatorie dacă ai părul vopsit. Vopseaua de păr duce la uscarea și fragilizarea firelor de păr, tocmai din acest motiv un balsam de păr te va ajuta să îl hidratezi corespunzător. Balsamul de păr trebuie aplicat pe aproape toată lungimea firului de păr, cu excepția rădăcinii. Indicate sunt și măștile pentru păr făcute acasă din ingrediente naturale sau la un salon de specialitate.

Nu îți spăla părul imediat cum te-ai vopsit. Părul imediat vopsit are o strălucire aparte, iar dacă îți dorești să păstrezi pentru cât mai mult timp aspectul mătăsos al părului, atunci evită să îl speli imediat cum l-ai vopsit. Mai mult de atât, dacă îl vopsești acasă și nu folosești tocmai produse calitative, părul își poate pierde din luciu și vitalitate. De asemenea, pentru a-ți păstra culoarea pe termen lung, nu îți spăla părul vopsit în fiecare zi, ci de două, maxim trei ori pe săptămână.

Nu te spăla pe păr cu apă fierbinte. Dacă te speli des pe păr și o faci numai cu apă fierbinte, acest obicei ar putea duce la estomparea nuanței și, pe termen lung, la căderea părului. Părul vopsit trebuie spălat cu apă călduță, iar procesul de curățare nu trebuie să dureze prea mult timp. De asemenea, nici șamponarea în exces nu este recomandată deoarece acest lucru poate duce la îngrășarea părului. O singură șamponare atent făcută la o spălare te va ajută să ai un păr curat și sănătos.

Părul trebuie protejat de razele puternice ale soarelui. Soarele dăunează culorii părului, astfel că părul vopsit devine tern și lipsit de strălucire. Pentru a evita uscarea părului, pe timpul verii este recomandat să porți pălării care să îți protejeze podoaba capilară, dar și să eviți să îți uzi părul cu apa din piscină. De cele mai multe ori, apa conține clor, iar acest lucru poate duce la decolorarea părului. Pentru a evita deshidratarea, folosește o cască specială de înot atunci când mergi la piscină.

Așadar, acestea sunt câteva dintre regulile importante pe care trebuie să le urmezi dacă obișnuiești să îți vopsești părul. Respectarea lor pe termen lung te va feri de aspectul inestetic al părului deshidratat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial