(P) 5 motive pentru care te vei îndrăgosti de Creta, insula lui Zeus

Grecia este o țară renumită pentru clima sa călduroasă și prietenoasă cu turiștii care vor să meargă pentru a se relaxa pe litoral, dar și pentru relieful absolut spectaculos de care beneficiază. Țara elenă are un număr impresionant de insule, după unele criterii legate de dimensiune acestea fiind chiar 6000 la număr. Una dintre acestea și cea care este, de altfel, și cea mai mare, este Creta. Cu o suprafață de 8336 kilometri pătrați, insula Creta are o populație de aproximativ 600 de mii de locuitori, iar contrastul dintre relieful montan al acesteia și marea care o înconjoară creează o imagine spectaculoasă și extrem de atrăgătoare pentru turiștii de pretutindeni. Ea este supranumită și insula lui Zeus, pentru că legendele spun că în Creta s-a născut fiul lui Rea și Cronos. Zeus avea să lupte cu tatăl său, Cronos, zeul timpului în mitologia greacă, și să îl învingă. Astfel, el devenea cel mai puternic zeu și forța care domina lumea. Loc încărcat de semnificație mistică, Creta este ca un magnet pentru turiști și tot mai mulți români sunt și ei atrași de această insulă. Iată cinci dintre motivele pentru care ar trebui să o vizitezi. 

Atmosferă splendidă pe tot parcursul anului

Clima este una dintre armele prin care Grecia se luptă pentru a atrage cât mai mulți turiști, iar Creta a fost binecuvântată cu un climat absolut ideal pentru o zonă litorală. Cel mai friguros și capricios anotimp este iarna, care totuși este caracterizată de zile ușor înnorate și temperaturi blânde. Atmosfera este extrem de primitoare pentru turiști și le oferă posibilitatea de a vizita multe dintre obiectivele turistice din zonă. Vara, în schimb, este foarte călduroasă și ideală pentru sejururi petrecute pe litoral, cu băi în Mediterană și cocktailuri băute pe plajă. Toamna și primăvara sunt și ele perioade spectaculoase. Dacă toamna se poate face plajă până în octombrie, primăvara poți asista în Creta la o adevărată înflorire a naturii și poți să te bucuri de plimbări prin peisaje feerice. 

Obiective spectaculoase

Obiectivele turistice care pot fi vizitate în Creta nu sunt deloc puține la număr. Heraklion, de pildă, este cel mai mare oraș al insulei și pune la dispoziția turiștilor Muzeul de Istorie al Cretei, care protejează sculpturi din perioada bizantină și nu numai, dar și pictura celebră a la fel de celebrului El Greco, Vedere către muntele și mănăstirea Sinai. Un alt oraș pe care îl poți vizita este Chania, care a fost ridicat pe ruinele cetății Kydonia. Arhitectura orașului prezintă influențe turcești și venețiele, iar bisericile cu turnuri albe fac deliciul turiștilor care nu contenesc să le fotografieze. Ia-ți o vacanță din timp în Chania, Creta, pentru a te putea bucura și tu de aceste atracții. 

Transportul în comun

Eficient, accesibil și ieftin, transportul în comun din Creta te va face să scoți din buzunar doar 1.5 euro pentru o călătorie, iar alternativele nu sunt nici ele foarte costisitoare. Poți chiar să închiriezi o mașină sau o barcă la prețuri ce pornesc de la 20 de euro pe zi, în cazul autoturismelor, sau 50 de euro în cazul bărcilor. Taxiurile sunt și ele ieftine, iar șoferii sunt foarte amabili. 

Plajele cu nisip fin

Plajele din Creta sunt senzaționale, iar turiștii care vizitează insula din Grecia nu vor să se mai lase plecați atunci când sosește finalul sejurului lor. Nici apa extrem de limpede nu are cum să nu te atragă, iar o baie în Mediterană, urmată de bronz la soare și în briza dulce a mării te va face să te simți cu adevărat în vacanță. 

Relieful spectaculos

Contrastul dintre relieful montan și marea albastră și calmă face din Creta un loc deosebit de atractiv și impresionant prin specificul său. Dacă alegi să mergi în vacanță pe insula grecească, vei savura fiecare clipă și peisaj și nu te vei putea opri din fotografiat. 

Acestea sunt doar cinci dintre motivele pentru care vei adora Creta, dacă alegi să vizitezi insula lui Zeus. Experiența de acolo te va face să te bucuri de fiecare moment și să vrei să revii cât mai repede în Grecia.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial