(P) 5 metode prin care să te relaxezi după o zi grea

(P)  5 metode prin care să te relaxezi după o zi grea

Pe lângă satisfacții, fiecare zi aduce cu sine stresul de la serviciu, problemele personale sau, pur și simplu, stări de anxietate și neliniște care, în timp, tind să se accentueze. La sfârșitul unor astfel de zile dificile, tot ce îți dorești este să te relaxezi. Pentru aceasta există câteva trucuri simple, care te vor ajuta cu siguranță. Iată ce poți face în zilele dificile, pentru a-ți recăpăta starea de zen.

Fă un duș fierbinte 

Apa caldă are un efect benefic asupra pielii și stimulează circulația, iar corpul tău se va relaxa imediat. Indiferent dacă faci duș sau baie, apa caldă devine, astfel, o experiență senzorială nemaipomenită. O cădiță de duș se poate dovedi perfectă pentru nevoile tale, plus că nu ai nevoie de prea mult spațiu ca să o amplasezi.  Așa că ia în calcul să-ți schimbi vana mare și voluminoasă și cercetează oferta de cadite de dus. În prezent, unele dintre cele mai comune modele sunt cabinele de duș acrilice, foarte rezistente în timp. Pentru o senzație și mai reconfortantă, fă dușuri scurte, alternând apa caldă cu apa rece. În acest fel, pielea ta se va simți revigorată, iar tu îți vei recăpăta tonusul. 

Realizează-ți un colț de relaxare

Ce poate fi mai plăcut decât să ai, în casa ta, propriul loc în care să te relaxezi după o zi foarte grea? Ei bine, îți poți realiza acest spațiu potrivit pentru nevoile tale, personalizând după dorințele tale. Fie că îți stabilești un loc în living, pe o canapea comodă sau în bucătărie, pe colțarul preferat, spațiul tău de relaxare trebuie să îți ofere liniște, pentru restabilirea legăturii cu tine însuți. Unele persoane preferă o vedere plăcută, de aceea, chiar și balconul poate fi o soluție foarte bună.

Citește o carte

Uneori, te poți relaxa citind, chiar dacă timpul nu este deloc blând. Cu siguranță, oboseala după o zi grea de muncă își spune cuvântul, dar, câteva pagini din cartea preferată pot face minuni în ceea ce privește relaxarea. Lectura nu are doar efecte relaxante ci favorizează și odihna, spun specialiștii, care mai afirmă că organismul intră într-o stare de repaos care te va ajuta să adormi ușor. Cititul te ajută și să te deconectezi de viața de zi cu zi, deoarece acțiunea cărții te va transpune cu adevărat în poveste. 

Bucură-te de arome

Uneori, un ceai fierbinte, laptele cu ciocolată sau înghețata îți pot aduce un strop de mulțumire, pentru a trece ușor peste problemele de peste zi. Acest lucru se întâmplă deoarece suntem „programați' să ne bucurăm de micile plăceri ale vieții și să trecem, astfel, mai ușor peste probleme.

Ascultă muzică

Muzica este un bun prieten pentru oricine. Fie că asculți muzică clasică, tehno, rock sau pop, în definitiv, gusturile nu se discută. Însă, muzica este un mijloc foarte bun de a te relaxa și de a scăpa de anxietatea de peste zi, deoarece te face să trăiești fiecare notă. Muzica stimulează auzul, funcționând, de altfel, ca o terapie chiar și în cazul depresiilor. 

Indiferent de metoda aleasă pentru a te relaxa, este bine să știi că orice îți face bine îți va fi de ajutor, atunci când vine vorba despre eliminarea stresului. O plimbare, un ceai liniștitor, un prieten care să te asculte, un telefon dat celor dragi, o baie fierbinte, toate aceste lucruri pot lucra la fel de bine împreună, cât și separat. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial