(P) 5 lucruri pe care nu ar trebui să arunci bani dacă ai un business mic în București

Atunci când îți deschizi propria ta afacere, mai ales dacă e vorba de o idee de business mic, ar fi bine să primești câteva sfaturi ca să nu arunci bani pe lucruri sau activități care nu îți folosesc. În loc să utilizezi toate resursele financiare pe care le ai pe cheltuieli inutile, mai bine ai folosi fondurile pentru a-ți închiria un spațiu comercial în capitală mai bine poziționat. Nu știi care sunt investițiile pe care ar trebui să le amâni cât poți în cazul în care cifra ta de afaceri este una micuță?

Un website customizat

Da, e esențial să exiști în mediul online și să ai un site bine pus la punct pentru a primi încrederea clienților tăi, dar asta nu înseamnă că trebuie să investești o avere în el. Poți găsi câteva template-uri foarte bune, în culori care denotă seriozitate cu bani foarte puțini, în loc să angajezi o firmă specializată în crearea de website-uri, dar care va cere un preț foarte ridicat pentru posibilitățile tale.

Produse care nu au transportul inclus

Dacă ți-ai comandat articole de birou sau mobilier de care ai atâta nevoie, vânează ofertele care vin cu transportul inclus. Pune în balanță și vezi câtă nevoie ai de acele produse pe care le vrei la ușa firmei tale. Chiar nu mai pot aștepta două-trei zile, pentru ca prețul final să fie unul mult mai mic?

Reclamele

Probabil ai tot auzit că dacă nu investești în publicitate și în promovarea produselor pe care le comercializezi, s-ar putea să rămâi cu marfa pe stoc. Amintește-ți și cine ți-a spus toate astea, nu cumva tot oameni din vânzări, care s-au oferit să te ajute, bineînțeles, contra cost? Dacă ai o afacere mică, există foarte multe metode prin care poți promova produsele pe care le pui la dispoziția clienților tăi în mod gratuit. Și nu uita, cea mai bună reclamă ți-o poți face prin viu grai, de la clienți mulțumiți de serviciile tale.

Produse de papetărie de care nu ai nevoie

Când te gândești să îți amenajezi un birou de unde urmează să lucrezi, poți fi tentat să cumperi produse de papetărie pe care nu le vei folosi niciodată. Întreabă-te, înainte să plasezi comanda de produse online sau să le arunci în coșul de cumpărături din supermarket, dacă acestea îți vor fi cu adevărat de folos în scurt timp.

Închirierea unui spațiu prea mare sau prea mic

În funcție de profilul afacerii tale, trebuie să știi ce tip de spațiu ți s-ar potrivi. Dacă ai o afacere care nu presupune vânzarea de marfă, probabil nu ai nevoie nici de un depozit. Dacă echipa ta este una mică și nu plănuiești să o mărești prea curând, vă va fi suficient un birou cu o singură cameră, nu mai mare de 100 metri pătrați.

Ca să începi cu dreptul, e bine să ții cont de sfaturile de mai sus, atunci când pui pe picioare o afacere, ca să ai succes și să nu te pierzi în cheltuieli inutile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cariera