(P) 4 moduri în care echipamentul de antrenament potrivit îți poate îmbunătăți performanța

Ok, imaginează-ți următorul lucru: tocmai ce ai început antrenamentul, așa că arunci pe ține un tricou vechi de prin garderobă și o pereche de pantaloni confortabili și te duci la sală. Acolo, vezi o mulțime de oameni îmbrăcați în colanți și top-uri ce li se potrivesc perfect, arătând de parcă ar fi ieșit direct dintr-o revistă. Te-ai întrebat vreodată de ce?

Poate știi deja răspunsul, sau poate nu te-ai gândit niciodată la asta, însă există un motiv pentru care sportivii obișnuiți poartă genul de haine pe care îl poartă. Echipamentul sportiv este conceput pentru a ‘lucra cu formele și corpul tău, astfel încât să te simți cât mai confortabil și, în același timp, să arăți sexy pe întreagă durata a antrenamentului. Așadar, cu ce se diferențiază echipamentele sportive de simplele tricouri vechi?

Acestea sunt cele 4 diferențe de bază:

  1. Potrivirea

Ai purtat vreodată ceva prea strâmt sau prea larg în timpul unui antrenament intens? Îți poate afecta întradevăr performanța și te poate determină petreci mai mult timp ajustânduți hainele decât te antrenezi efectiv. Dar dacă ai fi avut haine care ți se potrivească perfect, se miște și se întindă exact așa cum trebuie, fără cadă de pe ține sau te strângă, atunci ai fi putut te concentrezi mai bine pe ce ai de făcut.

În acest caz, design-ul de înaltă calitate al echipamentelor spotrive face cu adevărat diferența. De fapt, purtarea unui echipament bine făcut, te poate face te simți și cum ai lucra într-o a două piele, nu mai vorbim de faptul unele articole sunt concepute pentru a te face arăți mai fit.

2. Țesătura

Cred că putem fi cu toții de acord când spunem că degeaba există echipamente cu un design bun, dacă materialele utilizate nu sunt cele potrivite. Aici intervin țesăturile de calitate. Concepute pentru a fi super flexibile, dar foarte rezistente, aceste materiale rezistă de la cardio la crossfit. Antrenamentele sunt solicitante, așadar simplii colanți de bumbac și lycra nu le pot face față.

Deci, care sunt țesăturile de calitate și ce le face atât de speciale?

Materialul utilizat în confecționarea echipamentelor de antrenament este de obicei conceput cu un conținut ridicat de elastan, ceea ce va face produsul neted la atingere, elastic și confortabil. 

O altă componentă importantă a acestor țesături este capacitatea lor de a îndepărta umezeală, astfel că te va menține uscat și fără transpirație pe durata celor mai solicitante antrenamente. Materialul este, de asemenea, conceput pentru a fi antimicrobian, ceea ce înseamnă că nu trebuie să îți faci griji cu privire la apariția vreunei alergii sau iritații atunci când te aștepți cel mai puțîn.

De exemplu, unul dintre cele mai purtate articole feminine, este bustiera. Bustiera fitness este menită să modeleze armonios corpul oricărei femei, fiind confecționată din material funcțional, ce drenează transpirație și îndepărtează mirosurile neplăcute. Este unul dintre cele mai confortabile și sexy articole, fiind disponibile în diferite culori, modele, cu push-up și cupe moi. Materialul utilizat în mare parte este un amestec de 90% poliamida și 10% elastan, fiind ușor de întreținut și antialergic.

3. Cusăturile și tehnicile

În timp ce materialul și cusăturile articolelor sportive sunt mai mult de natură tehnică, micile detalii precum fermoarele sau elementele de design suplimentare pot aduce într-adevăr un plus de estetică unui articol vestimentar.Un simplu fermoar cauciucat îți pot face experiența mult mai confortabilă. Imaginează-ți să te așezi pe un fermoar metalic sau să fii înțepat de acesta pe întreagă durată a antrenamentului. Cu siguranță nu este plăcut.

Echipamentele premium folosesc cusături lipite și țesături ce nu permit transpirația, pentru a reduce frecarea în timp ce o persoană aleargă sau se antrenează.

Aceste ‘cusături sunt realizate prin utilizarea căldurii sau a adezivilor speciali, astfel încât să nu existe cusături supărătoare la vedere care să irite pielea.

Unul dintre articolele care trebuie să arate cât mai estetic din acest punct de vedere sunt colanții. Aceștia trebuie să fie cât mai comozi, elastici și rezistenți la orice tip de mișcare. În același timp, colanții alungesc picioarele și evidențiază fesierii.

4. Design

Purtarea unei ținute atrăgătoare nu numai îți mărește încrederea în tine, ci te poate determina îți atingi potențialul maxim și te antrenezi mai bine. De aceea, design-urile articolelor sportive trebuie primească o atenție la fel de mare precum ar primi și o rochie elegantă. Piesele trebuie iasă în evidență și includă detalii mici, dar semnificative, precum aranjamente reflectorizante care te fac vizibilă și imprimeuri diverse ce dau un plus unic ținutei tale.

În ultima perioada am remarcat un articol ce este din ce în ce mai căutat și purtat la sală. Salopeta fitness. Această piesă ar trebui fie sexy, irezistibilă și foarte confortabilă, astfel este disponibilă în nuanțe și modele multiple. Este perfectă atât pentru încălzire, cât și pentru antrenamente intense, nu alunecă, este durabilă, estetică și îți complimentează bine formele.

Una peste altă, articolele sportive sunt atent concepute pentru a se asigura toată lumea va avea o experiență de antrenament plăcută și confortabilă, în timp ce va arată incredibil de bine. Deci, dacă dorești duci antrenamentul tău la un alt nivel, de ce nu investești în niște piese care îți vor oferi impulsul de care ai nevoie?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial