(P) 4 lucruri de evitat când vine vorba de machiaj

Un machiaj de succes se află mereu în mintea tuturor femeilor, însă realitatea nu se suprapune întotdeauna cu imaginația. Cauzele pot fi multiple: graba, calitatea produselor, chiar și lumina ambientală poate duce la rezultate care vor duce la nemulțumiri (mai ales dacă ești fotografiată fără să știi la întâlniri sau petreceri). De aceea, am pus mai jos câteva sfaturi care să te ajute să obții machiajul pe care ți-l dorești. Iată patru lucruri de evitat când vine vorba de machiaj.

Nu începe cu machiajul tenului – concentrează-te mai întâi asupra ochilor

De ce este considerat acest aspect o greșeală? Deoarece machiajul ochilor poate să lase urme de fard sau rimel pe ten, iar tu va trebui să reaplici, ulterior, fond de ten, pudră sau iluminator. Nu doar că faci risipă de produse, ci îngreunezi și lungești ritualul de machiaj. Învață să aplici mai întâi machiajul ochilor și, ulterior, îndreaptă-ți atenția către ten.

Nu folosi anticearcăn pe întreaga porțiune de sub ochi

Pentru a acoperi urmele neplăcute ale oboselii și pentru a ascunde cearcănele, nu este necesar să aplici anticearcăn sau corector pe întreaga porțiune de sub ochi, precum poate ești și tu obișnuită să faci. Sfatului specialiștilor în machiaj este să îți cobori capul în fața oglinzii pentru a observa exact unde se formează umbrele. Acoperă doar aceste zone cu anticearcăn pentru un machiaj aplicat corect!

Apelează cu încredere la periile de machiaj

Specialiștii în machiaj susțin că aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care majoritatea femeilor o realizează. Chiar dacă ești obișnuită să îți întinzi fondul de ten cu ajutorul palmelor, vei observa că efectul este mult mai pregnant dacă vei întinde fondul de ten cu ajutorul unei perii speciale sau al unor bureți de make-up. Întinderea este mult mai uniformă, puterea de acțiune mai mare și, în plus, vei obține un machiaj mult mai natural!

Acordă timp suficient aplicării rujului

Nu mai este o surpriză pentru nimeni că rujul constituie unul dintre cele mai îndrăgite produse de machiaj, preferat de milioane de femei din orice colț al lumii! Cu toate acestea, multe dintre noi tindem să aplicăm aproape mecanic rujul, fără a mai acorda atenția necesară acestui mic ritual. Specialiștii în machiaj ne recomandă să acordăm 2 sau 3 minute acestui aspect, ca să obținem efectul dorit și să realizăm un machiaj corect al buzelor. Un mic truc este să conturăm, inițial, buzele și ulterior să aplicăm ruj pe suprafața acestora. Pentru a ne asigura că rujul va persista mai mult de două ore, un sfat recomandat de profesioniști este ca, după aplicarea rujului, să aplicăm o cantitate mică de pudră de față.

Există o mulțime de tehnici de machiaj pe care le poți încerca pentru a te bucura de noi look-uri cât mai reușite! Cu toate acestea, învață, mai întâi, să eviți principalele greșeli de machiaj, ca să fii sigură că în viitor vei aplica corect principiile fundamentale.

Tu ce tehnici de machiaj crezi că sunt cele mai importante?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial