(P) 3 sărbători românești la care trebuie să oferi flori cu semnificații speciale

(P) 3 sărbători românești la care trebuie să oferi flori cu semnificații speciale

De obicei, încercăm să oferim celor dragi buchete cu acele flori pe care știm că le preferă, iar la ocaziile speciale ne ghidăm după câteva reguli binecunoscute: trandafirii roșii sunt un cadou minunat pentru persoana iubită, orhideele sunt potrivite atât la aniversarea unei colege, cât și pentru a felicita un partener de afaceri, în timp ce garoafele sunt mai degrabă specifice ceremoniilor funerare.

Dar ce flori alegem cu ocazia sărbătorilor tradiționale românești, precum Dragobetele, Floriile și Sânzienele? Care este eticheta în aceste situații deosebite și de unde știm care sunt florile cu valoare simbolică în folclorul românesc?

Află din rândurile de mai jos care sunt florile cu semnificații speciale pe care le poți oferi cu ocazia sărbătorilor tradiționale românești.

Ce flori oferi de Dragobete

Dragobetele este o sărbătoare tradițională a iubirii și marchează trecerea la anotimpul primăverii, așa că dacă vrei să faci o bucurie cuiva drag, orientează-te către buchetele sau aranjamentele care conțin flori specifice anotimpului.

Lalelele multicolore sunt adevăratele vedete ale acestei zile speciale, alături de freziile parfumate și de zambile, dar nimic nu spune mai clar „Te iubesc!' decât clasicul buchet de trandafiri roșii.

Ce flori oferi de Florii

Cel mai frumos aspect legat de sărbătoarea Floriilor este acela că poți oferi flori oricui, rudelor, prietenilor, colegilor și, bineînțeles, jumătății tale. Dacă persoana care primește darul poartă un nume de floare, atunci știi ce trebuie să faci. Caută cel mai frumos buchet cu violete sau cu flori mov pentru Violeta, unul cu mulți, mulți crini asiatici maiestuoși pentru Crina și un coșuleț cu boboci delicați de narcise pentru Narcisa.

Iar dacă nu găsești niciun indiciu în nume, atunci ai libertatea să alegi dintr-o mulțime de aranjamente variate cu tot felul de flori încântătoare: trandafiri, gerbere, frezii, garoafe, lisianthus, hypericum, anemone și multe altele.

Ai aflat care este floarea pe care persoana respectivă o iubește cel mai mult? Minunat! Alege un buchet format din fire din această floare și oferă-l împreună cu un zâmbet călduros.

Ce flori oferi de Sânziene

Sărbătoarea Sânzienelor se celebrează pe 24 iunie și datează din vremuri îndepărtate, precreștine, fiind la origine un ritual ce marchează începutul verii astronomice. Sânzienele își dispută ziua solstițiului de vară cu Drăgaicele, ielele răzbunătoare care-i sluțesc pe oameni și, uneori, sunt confundate cu acestea. Totuși, Sânzienele sunt zâne mai curând binevoitoare și dornice să coboare printre muritori în noaptea de 23 spre 24 iunie, când se spune că „se deschid cerurile'. De această sărbătoare se leagă numeroase tradiții și obiceiuri inedite, care se pierd, însă, odată cu trecerea timpului.

Florile de câmp galbene și parfumate cunoscute sub denumirea de Drăgaice sau Sânziene (Gallium verum) înfloreau în preajma zilei de 24 iunie, așa că au căpătat valoare de simbol. Astăzi este însă foarte adecvat să oferi cu ocazia acestei sărbători buchete cu flori galbene de vară, care amintesc de frumusețea Sânzienelor cu parfum dulce care cresc la marginea pădurilor. Astfel, găsești flori de Sânziene pe floria.ro sub forma buchetelor și aranjamentelor care conțin trandafiri, alstroemeria, splinuțe și gerbere, toate în nuanțe luminoase de galben. Oferă-le în dar sau, de ce nu, fă-ți-le cadou chiar ție. Tradiția românească spune că florile de Sânziene poartă noroc și aduc vise în care se arată sosirea ursitului.

Alege să oferi flori cu semnificații speciale, mai ales cu ocazia sărbătorilor noastre tradiționale. În felul acesta vei transmite mai departe vechile obiceiuri, iar fiecare buchet va fi însoțit de o mică poveste cu o însemnătate aparte.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial