(P) 3 lucruri pe care nu le știai despre teniși

(P) 3 lucruri pe care nu le știai despre teniși

Tenișii reprezintă cele mai populare încălțări sport, prezente pe tot globul. Indiferent de formă, culoare și model, tenișii fac parte atât din garderoba femeilor, cât și din cea a bărbaților.

Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai interesante curiozități despre teniși, atât de populari în industria încălțămintei sport? Îți prezentăm 3 lucruri pe care nu le știai despre teniși, în articolul următor!

Când au apărut primii teniși?

Surprinzător sau nu, tenișii există pe piață de mai bine de un secol. Desigur, nu în forma actuală. Au fost necesare multe decenii, astfel încât acest tip de pantofi sport să ajungă la nivelul de complexitate de astăzi.

Tenișii au intrat în producție în anul 1917, în timp ce în 1892 erau prezentate primele modele. Acestea au fost create de compania American Rubber Company și erau chiar mai comozi decât pantofii din lemn sau din piele, confecționați la acea perioadă. Primii teniși au fost realizați din pânză și cauciuc, fiind niște încălțări specifice americanilor.

Tenișii au fost sugestiv numiți și sneakers, care înseamnă a se furișa, pentru că, datorită materialelor ușoare, nu făceau zgomot.

În 1923 apar și tenișii Converse, brand care a rămas la fel de popular și astăzi, prin modelele clasice și purtabile.

Câte tipuri de teniși există pe piață?

Este dificil să nu-ți găsești teniși pe plac, datorită multitudinii de modele, pe care îi poți alege în funcție de material, culoare sau tipul de activitate pe care îl desfășori. Iată care sunt principalele tipuri de teniși pentru care poți opta:

  • Teniși concepuți pentru alergare, care îți protejează picioarele de șoc în momentul în care iei contact cu solul. De regulă, tenișii pentru alergare sunt extrem de ușori și flexibili.
  • Teniși pentru stradă. Pentru ieșirile la shopping sau la plimbare, ai nevoie de teniși confortabili, care să-ți ofere totodată stabilitate și protecție.
  • Tenișii pentru drumeții. Dacă-ți face plăcere să mergi în drumeții alături de prieteni sau de familie, ai nevoie de teniși numiți trail shoes, care oferă o tracțiune mai bună în mersul pe poteci, noroi sau iarbă.
  • Tenișii de lifestyle, precum sunt tenișii pentru dame. Aceștia se potrivesc celor care nu practică vreun sport dar preferă acest stil vestimentar. Chiar dacă au un design asemănător cu pantofii concepuți pentru sport, tenișii pentru lifestyle nu conțin elemente specifice.
  • Tenișii concepuți pentru sport, precum modelele pentru ciclism, baschet, tenis sau fotbal. Fiindcă fiecare sport este diferit, implică folosirea pantofilor sport care să corespundă nevoilor tale.
  • Tenișii de tip cross-training, răspund solicitărilor mai multor sporturi. Astfel, tenișii îți oferă atât control în mișcare, cât și flexibilitate. Totuși, spre deosebire de alte modele de teniși, aceștia au o greutate mai mare și sunt mai bine căptușiți.

Se pot personaliza perechile de teniși?

Da! Ți-ai cumpărat o pereche de teniși noi dar nu ești mulțumit pe deplin de model sau culoare? Ești o fire nonconformistă și vrei să ieși în evidență, prin purtarea încălțămintei unice? Cumpără teniși confecționați din material textil, care pot fi personalizați cu ușurință.

Folosește carioci pentru graffiti sau spray-uri, pe care să le aplici pe o pereche de teniși albi sau în altă nuanță deschisă. Modelele țin de creativitatea ta!

Tu ce alte curiozități cunoști despre teniși, atât de iubiți de orice generație?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial