(P) 3 greșeli pe care să le eviți la interviul de angajare

Din păcate, este ușor să faci unele greșeli fără să-ți dai seama – și multe dintre ele sunt mai comune decât ai putea crede. Când vine vorba de interviul de angajare, este recomandat să-ți rezervi timp pentru a te pregăti temeinic înainte, astfel încât să nu fie nevoie să te stresezi în cazul în care ai făcut o greșeală.

Așadar, ce nu ar trebui să faci atunci când mergi la un interviu de angajare? Iată cele mai frecvente greșeli, gafe și erori pe care le poate face un candidat!

1. Vestimentația necorespunzătoare

Când mergi la un interviu pentru un loc de muncă, este imperativ să arăți serios și îngrijit. Deși ținuta ta poate varia în funcție de poziția pentru care candidezi – de exemplu, este recomandat să porți un outfit business casual la un interviu pentru un job într-un salon de cosmetică sau office la un interviu pentru un post de conducere – indiferent de mărimea companiei angajatoare, este important să fii bine îmbrăcat.

Accesoriile sunt, de asemenea, esențiale. Bijuteriile, telefonul (găsești online numeroase huse Samsung, iPhone, Huawei și alte modele pentru a completa orice ținută), geantă, servietă și ceasul ar trebui să se integreze armonios cu piesele vestimentare pe care le porți.

2. Întârziatul

Este cunoscut faptul că primele impresii sunt foarte importante în obținerea unui loc de muncă, dar știai că poți face o primă impresie proastă chiar înainte de a ajunge la interviu?

A întârzia nu numai că sugerează abilități slabe de gestionare a timpului, dar arată o lipsă de respect față de companie, poziție și chiar intervievator

Asigură-te că nu ajungi după ora stabilită; fii punctual și nu uita că este bine să ajungi chiar și cu câteva minute mai devreme. Dozează-ți timpul astfel încât să fii la locul interviului cu 5 sau chiar 10 minute înainte de ora stabilită. În acest fel, dacă intervine ceva neprevăzut, vei putea să rezolvi situația.

3. Când nu cunoști nimic despre angajator

Nu lasă intervievatorul să te încurce cu întrebarea Ce știi despre această companie?' Este una dintre cele mai simple întrebări, deoarece poți găsi informații despre orice afacere pe internet.

Detaliile legate de istoria companiei, țările sau orașele în care își desfășoară activitatea, precum și misiunea și viziunea echipei sunt de regulă prezentate în secțiunea Despre noi' de pe site-ul firmei respective. Citește cu atenție și asigură-te că ții minte principalele detalii. Mai mult, poți verifica și paginile de LinkedIn, Facebook sau Twitter.

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Advertorial