Felul în care gândești despre tine se poate schimba datorită multor factori. Uneori este un discurs pe care-l vezi pe internet. Uneori sunt cuvintele unui profesor. Uneori este o lecție primită de la un părinte sau un prieten, ori chiar o experiență de viață prin care treci. Iar alteori sunt câteva cărți.
Omul cât trăiește învață, iar lectura este o metodă rapidă de a învăța și a avea revelații cu privire la propria persoană. Această listă de cărți de psihologie practică și consiliere te va ajuta să gândești într-un mod diferit despre propria persoană.
Fiecare persoană este ghidată la maturitate de către eul infantil. Pentru cei ce au avut o copilărie fericită și s-au simțit în siguranță, acest copil este un adevărat înger păzitor. Însă pentru cei ce au trecut printr-o copilărie dificilă, au fost maltratați sau au asistat la suferința celor din jur, copilul interior poate deveni un obstacol în calea fericirii.
Chiar dacă acest eu infantil joacă un rol atât de important în evoluția psihologică a persoanei adulte, din cauza fricii, el este deseori este ignorat, respins și refulat, iar uneori chiar combătut. Din acest motiv, este esențial să ai curajul să te deschizi către propria interioritate, pentru a descoperi și vindeca acest copil interior.
Din această carte vei învăța să te împaci cu trecutul și să te transformi într-un adult cu relații personale și profesionale sănătoase, o persoană capabilă de fericire.
Te simți veșnic nemulțumit, chiar dacă ai parte de reușite personale și profesionale? Pui deseori nevoile celorlalți înaintea alor tale? Îți este deosebit de frică de eșecuri și boli? Simți cum panica îți cuprinde corpul și mintea când partenerul te amenință că te părăsește? Această carte te ajută să identifici 11 capcane mentale asociate cu imaginea negativă de sine și cu diferite comportamente distructive.
În ciuda faptului că gândurile, amintirile și emoțiile au fost de nenumărate ori explicate, esența minții nu este clar definită. În această carte, autorul își folosește rigoarea caracteristică, aptitudinile profesionale și experiența pentru a defini mintea și a explica cine, ce, când, cum, unde și de ce sunt oamenii într-un anumit fel.
Mai mult, Daniel J. Siegel discută despre motivele pentru care mintea omului este așa cum este, însă în special ce anume poate să devină. Este o carte ce-l conduce pe cititor într-o călătorie fascinantă despre adâncurile conștiinței, în cotloanele analizei informației și pe tărâmul experiențelor subiective.