(P) 3 băuturi alcoolice pe care să le încerci vara aceasta
Nopțile de vară reprezintă un prilej ideal pentru petreceri! Iar dacă ajungi să organizezi una, în mod sigur vei avea nevoie și de bauturi alcoolice. Iată trei opțiuni pe care le poți încerca!
1. Pina Colada
Acesta este un cocktail dulce, bazat pe rom alb! Este una dintre acele băuturi alcoolice create în anul 1950. În ziua de azi, a ajuns și băutura oficială din Puerto Rico.
Rețeta originală include:
-
60 ml de rom alb
-
200 ml de suc de ananas
-
50 ml cremă de cocos
-
120 ml gheață zdrobită
-
50 ml frișcă lichidă
Toate ingredintele se toarnă într-un mixer și se amestecă până când se uniformizează conținutul. Barmanii recomandă astfel de băuturi alcoolice și cu un rom închis la culoare sau dintr-un an mai vechi, dacă vrei să ai parte de o aromă mai intensă.
Deoarece este ușor de preparat, se poate crea în diferite variații. Spre exemplu, există băuturi alcoolice Pina Colada cu kiwi, mango sau amaretto.
Poți prepara și un Miami Vice, mixand un Pina Colada cu un Daquiri și adăugând în compoziție lămâie verde și sirop de căpșuni. Pentru ornamentarea acestor băuturi alcoolice, folosește o bucată de ananas, o cireașă sau alt fruct deasupra. Indiferent de preferințe, Pina Colada va rămâne gustoasă și răcoritoare.
2. Sangria
Multă lume crede că Sangria este tot un cocktail, însă acest lucru nu e adevărat. În realitate, este una dintre acele băuturi alcoolice de origine spaniolă și portugheză. De-a lungul timpului, a devenit populară și în alte țări, cum ar fi Uruguay sau Argentina. S-a răspândit odată cu colonizarea spaniolă și în America de Sud. Baza acestor băuturi alcoolice este vinul, dar conține și fructe, apă carbogazoasă, îndulcitor și vermut sau lichior.
Sangria nu se prepară în mixere, ci în boluri. Este nevoie ca aceste băuturi alcoolice să fie refrigerate și se pot consuma împreună cu o cină simplă de seară.
Versiunea clasică necesită un vin de culoare roșie, care să fie sec! Acesta se toarnă într-un vas și apoi se adaugă 80 ml de coniac, câteva felii de portocale și sucul din același fruct, lămâi, piersici, zahăr, apă minerală și gheață.
În cazul în care vrei un gust diferit, ar fi bine să reții faptul că nu poți renunta la portocale. Totuși, lămâile se pot înlocui cu nectarine, fructe de pădure sau niște felii de măr verde. Nu este nevoie de un vin scump pentru astfel de băuturi alcoolice, deoarece s-ar putea să acopere aromele fructelor. Modul de preparare este însă important și se recomandă să adaugi apa minerală abia la final! De asemenea, încearcă să ții fructele la rece în prealabil. Așa nu va mai fi nevoie să adaugi prea multă gheață și te vei bucura de un gust proaspăt.
3. Vinul rose
După cum sugerează și denumirea, acesta este un vin roz. Are o asemenea nuanță deoarece intră foarte puțin timp în contact cu pielița strugurilor roșii. Spre deosebire de vinurile clasice care fermentează câteva săptămâni, aceste băuturi alcoolice n-au nevoie decât de câteva ore pentru a trece prin același proces.
Vinificatorul are control total asupra culorii, înlăturând sursa de pigmentare în momentul în care se ajunge la nuanța de roz dorită. Aromele finale sunt diferite, fiind influențate cel mai mult de soiul de strugure. Astfel, un vin rose de culoare intensă din Italia va avea gust de cireșe și portocale, în timp ce unul de culoare pală care provine din Franța va avea gust de miere, lămâie și țelină.
De ce să încerci aceste băuturi alcoolice?
Chiar dacă nu ești genul de persoană care consumă băuturi alcoolice în mod constant, vara poți face uneori excepții și să te relaxezi. Iar dacă organizezi o petrecere în aer liber sau la tine acasă, o băutură precum cele menționate mai sus te va ajuta să te distrezi și să lași o impresie plăcută invitaților.