Orlando Zaharia își angajează băiatul la restaurantul lui. Andreas a luat cu brio Bacalaureatul: „Va trebui să se împartă între studii și muncă”
Pentru juratul „Chefi la cuțite', vara aceasta este în totalitate dedicată muncii. Astfel, dacă până de curând, Orlando Zaharia a trăit din plin adrenalina luptelor pentru amuletele sezonului 14 Chefi la cuțite, acum, în pauza filmărilor, se împarte între proiectele desfășurate cu compania globală Yarzin- Sella și pregătirea unei inaugurări care reprezintă unul dintre cele mai mari visuri ale sale.
„Sunt la un pas să-mi împlinesc acest vis: să deschid restaurantul Zmoke, cu un concept pe sufletul meu', a declarat Chef Zaharia, care a dezvăluit și cum îl va implica în acest proiect pe fiul său.
Pe ce post va fi angajat băiatul lui Orlando Zaharia la restaurant
„Este o vară a marilor emoții pentru mine și soția mea: băiatul nostru a luat bacalaureatul, dar stresul continuă cu înscrierea la facultate. Urmează, așadar, decizia cea mare – dar am hotărât ca, în paralel, fiul meu să lucreze cu mine la Zmoke.
Va face parte din personalul restaurantului și chiar va fi un angajat cu acte în regulă și cu atribuții importante – pentru că îl pregătesc pentru management și voi face asta pas cu pas. Va trece prin etapa achizițiilor, a facturilor, a furnizorilor. Va trebui să se împartă, așadar, între studii și muncă, pentru că vreau să îl responsabilizez – să își câștige banii învățând, în același timp, asimilând cât mai multe informații, dezvoltându-se, evoluând', a declarat Chef Zaharia, care a mărturisit și cum reușește să-și încarce bateriile în această vară atât de aglomerată.
„Atunci când pot, după o săptămână foarte plină, îmi place să-mi iau ATV-ul și să plec la munte cu prietenii. Dar, în același timp, în fiecare weekend, într-una dintre zile, este imposibil să nu am măcar un prieten în vizită, iar relaxarea de acasă, alături de familie și câțiva prieteni îmi încarcă bateriile.'
Din anul 2020, juratul Chefi la cuțite este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, specializată pe servicii Hight-End Food pentru cele mai mari companii de High-Tech din lume. Cel de-al doilea proiect din prezent, restaurantul Zmoke dedicat preparatelor pe jar cu gust traditional, este dezvoltat de Chef Zaharia împreună cu Chef Lazăr Florian.
Chef Orlando Zaharia, mărturisiri emoționante despre boala fiului său: „I se făcea rău și noi nu știam de la ce'
Alături de soția sa de 20 de ani, Orlando Zaharia are un fiu, Andreas. Chiar dacă în primii ani de viață, micuțul a fost pus în fața unor mari provocări de sănătate, familia a reușit să depășească împreună aceste momente dificile.
Juratul de la „Chefi la cuțite’ împărtășește o legătură specială cu fiul său, care s-a confruntat cu probleme de sănătate încă de la o vârstă fragedă. Andreas a fost diagnosticat cu intoleranță la fructoză și gluten, iar procesul de găsire a unui tratament adecvat a fost o adevărată provocare pentru familia Zaharia.
„Băiatul meu nu are voie să mănânce fructoză, zahăr, gluten. Eu știu ce înseamnă. Este altceva, dar știu ce înseamnă. El nu a băut un suc în viața lui. Nu a mâncat o bomboană sau ceva dulce în viața lui. Când era mic, el nu putea să spună că nu vorbea, dar vomita și i se făcea rău și noi nu știam de la ce. Cel mai greu moment din viața mea… momentul acela când băiatul meu a ajuns la spital cu insuficiență hepato-renală și eu eram pe val, lucram la președinție și nimeni nu putea să mă ajute și doctorii fugeau de mine. Am dormit împreună cu soția mea într-o mașină, în curtea spitalului, până când și-a revenit’, a povestit Orlando Zaharia, la Chefi la cuțite.
„De mic, băiatul meu a avut o problemă pe care o are și acum. Este intolerant la fructoză și la gluten. Noi nu știam și când, ca orice mamă, începi diversificarea și îi dai tot felul de alimente (…) La un moment dat, a căzut într-o perioadă de totală somnolență (…) I-am făcut și biopsie hepatică, am umblat foarte mult ca să descoperim toate lucrurile astea… doi ani și jumătate. Era un drăgălaș foarte puternic, care reținuse foarte multă apă. Este o amintire pe care nu ai cum să o uiți’, a mai declarat juratul de la Chefi la cuțite.