Organizează-ți eficient dulapurile din bucătărie, în 10 pași, în această primăvară

Primăvara este momentul perfect pentru a ne ocupa nu doar de curățenie ci și de o organizare mai eficientă a rafturilor din bucătărie, a dulapurilor și a sertarelor. 

O dată cu curățenia de Paște, mai mult spațiu și un aruncarea lucrurilor nefolositoare sau prea vechi, vor da un aer cu totul proaspăt bucătăriei tale. 

În plus o amenajare strategică care să îți creeze mai mult spațiu este întotdeauna bine venită, oferindu-ți chiar și o stare de bine, atunci când nu mai ești nevoită să scoți totul afară atunci când ai nevoie de un obiect anume. 

Așadar iată cum să îți organizezi dulapurile,rafturile și sertarele din bucătărie în 10 pași. 

Pasul 1. Scoate totul afară.

De la oale, farfurii, boluri, pahare, conserve, condimente sau pungi cu spaghete, scoate totul afară din dulapuri și așează-le pe masă la vedere. 

Așa îți vei da seama ce trebuie să păstrezi dar și unde să pui fiecare dintre lucruri pentru a le găsi mai ușor, atunci când ai nevoie de ele. În plus s-ar putea să ai unele produse care sunt expirate sau nu mai îți sunt necesare și acum este timpul să scapi de ele. 

Pasul 2. Curăță și degresează dulapurile

Înainte de a organiza totul, este nevoie sa oferi un aer proaspăt și o curățare a dulapurilor tale. 

Folosește un degresant bucatarie pentru a curăța dulapurile atât in interior dar și în exterior. 

Cel mai probabil, după o iarnă lungă în care nu ai mai scos toate lucrurile din dulap s-a adunat destul de mult praf și murdărie. 

Pasul 3. Aruncă ce nu mai folosești

Fie că ai găsit anumite instrumente de bucătărie care sunt rupte, fie unele s-au învechit și nu îți mai place cum arată, primăvara este momentul reînnoirii, așadar ia în calcul și această variantă. 

Aruncă orice consideri că nu mai mai poate fi folosit sau dacă ai obiecte care se mai încă folosi dar îți dorești să le schimbi, pune-le deoparte și donează-le cuiva care știi că are nevoie de ele. 

Pasul 4. Începe cu alimentele

Alege să nu mai pui alimentele la un loc cu alte accesorii de bucătărie sau în locuri unde nu ai acces ușor. Ci caută un dulap care să îți fie cât mai la îndemână, în special atunci când gătești. 

Pune-ți pe categorii condimentele (eventual chiar în separatoare sau borcane) dar și celelalte ingrediente precum biscuiți,  făina, spaghetele, orezul, nucile sau ceaiurile.  

Pasul 5. Mută ce nu folosești zilnic

Tăvile și platourile pe care le folosești doar de sărbători, oalele foarte mari, formele de prăjituri sau farfuriile cu decor de Crăciun, ar trebui să le muți în locurile mai puțin accesibile din dulapurile tale. 

Pune la vedere lucrurile de care ai nevoie în fiecare zi și mută chiar și aparatura electrocasnică precum mixerul, pe care nu îl folosești des, într-un dulap mai înalt. 

Pasul 6. Pune etichete

Ideal ar fi să te folosești de recipiente transparente în care să muți conținutului pungilor cu făinoase, condimente sau alte alimente pe care le folosești des. 

Dacă totuși ai recipiente opace pune etichete pe fiecare pentru a-ți fi mai ușor să le găsești atunci când ai nevoie. 

Așeză-le apoi în ordinea în care știi că îți este cea mai de folos în utilizarea zilnică. 

Pasul 7. Sortează în funcție de necesitate nu de tip

Pentru că îți dorești organizare în timpul folosirii bucătăriei tale și nu neapărat pe categorii, folosește de aceast tip de aranjare, în funcție de necesitate. 

Dacă spre exemplu folosești foile de copt mai mult pentru a găti legume sau carne atunci pune-le cât mai la îndemână, alături de tigăi și tăvi pentru copt nu lângă formele de prăjitură.  

Pune tot ce ține de prăjituri la un loc, de la vasele de copot, la boluri sau cești de măsurare, tot ce ține de prepararea cafelei, aparat de cafea, cafea, cești, râșniță ș.a.m.d.

Pasul 8. Alege-ți locurile cele mai potrivite

În funcție de spațiul de care dispui în bucătăria ta, fă-ți ca un fel de hartă cu locurile unde vrei să depozitezi anumite lucruri esențiale de care ai nevoie zilnic. 

Spre exemplu, tot ce ai nevoie pentru gătit ar trebui să fie cât mai aproape de aragaz, ceștile de cafea, deasupra sau în apropierea espressorului, ustensilele de tăiat, cât mai la îndemână sau agățate  într-un spațiu liber.

Pasul 9. Organizează și organizarea

Acum că ți-ai făcut o idee cu organizarea lucrurilor și știi exact care unde le vei așeza,  este timpul să îți organizezi spațiul și mai mult. 

Folosește-te de suporturi pentru ustensile de bucătărie, de separatoare pentru sertare sau de recipiente de metal sau plastic în sertare și dulapuri. 

Pasul 10. Maximizează-ți spațiul

Dacă ai locuri libere în dulapuri mai înalte sau deasupra dulapurilor sau în dulapul din hol, nu ezita să te folosești de acest spațiu pentru acele lucruri de care chiar nu ai nevoie în bucătărie frecvent. Folosește-ți inclusiv spațiul din dulapurile mai adânci în care ajungi greu sau ajungi doar din când în când. 

Caută și maximizează orice loc pentru a depozita lucrurile mai puțin folositoare pentru a face loc celor de care ai nevoie zilnic. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial