Organizarea dressingului de primăvară – cum faci loc pentru toate hainele, fără să cumperi un nou șifonier?

Secretul oricărei locuințe armonioase, indiferent de dimensiuni, este organizarea eficientă. Aici nu discutăm doar de obiectele decorative sau de ustensilele de bucătărie, cât mai ales de obiectele vestimentare și de pantofi. 

Fie că vrem să recunoaștem sau nu, acestea ocupă mai mult spațiu decât vrem să vedem. Iar cu cât familia este mai numeroasă, cu atât se vor strânge mai multe obiecte vestimentare, pantofi și accesorii. Dacă nu ai găsit hainelor un loc al lor și locuiești într-un apartament de dimensiuni reduse, o bună opțiune ar fi să achiziționezi un dressing dormitor de pe hobbymobila.ro. Iar dacă ai unul, dar simți că nu este suficient pentru nevoile tale, în acest articol îți vom oferi sfaturi utile de organizare.

Care sunt avantajele de a avea un dressing?

Indiferent că vorbim de un dressing șifonier sau de o încăpere pentru haine, rolul acestuia este de organizare. Dat fiind că vine cu o mulțime de compartimente, îți poți organiza întreagă garderoba inteligent și să scapi și de hainele aruncate prin diverse sertare ale mobilelor. Fie că optezi pentru un dressing la comandă sau unul cumpărat, ia în calcul opțiunile de compartimentare – acestea trebuie să se potrivească stilului tău de viață; astfel, dacă te îmbraci mai mult office, indicat ar fi să alegi un dressing cu multe spații pentru umerașe. Dacă stilul tău este unul relaxat, este recomandat să optezi pentru modelele cu cât mai multe rafturi.

Un alt avantaj oferit de un dressing organizat este acela că te ajută să economiseșți timp prețios. Cum? În primul rând, toate hainele tale vor fi la vedere și nu va trebui să petreci mult timp în față sifonierului pentru a te decide cu ce te îmbraci în respectivă zi. În plus, îți oferă și posibilitatea de a-ți organiza hainele în funcție de momentele zilei: haine de zi, de seară, elegante. 

Mai mult decât atât, un dressing organizat este perfect pentru a economisi spațiu în alte încăperi. Faptul că toate articolele vestimentare sunt într-un loc asigura, cumva, „aerisirea' spațiului din restul locuinței tale.

De cealaltă parte, un dressing organizat îți oferă și suport psihologic. Asta pentru că atunci când ai de căutat printre rândurile de haine acea bluza pe care ți-ai dorit demult să o porți te vei stresa și enerva că nu ai găsit-o. 

Organizarea hainelor – ce trebuie să știi?

Nu doar că dressing-ul trebuie să fie adaptat dimensiunilor locuinței tale, ci trebuie să releve stilul tău vestimentar și cel de viață. Cu alte cuvinte, organizarea fiecărui articol vestimentar și accesoriu este important – fiecare obiect la locul lui.

Organizarea hainelor pe umerașe

Articolele vestimentare create din materiale fluide sau prețioase, precum mătasea, lână sau voalul, au nevoie de o atenție sporită în ceea ce privește depozitarea. Optează că într-o parte a dulapului să depozitezi pe umerașe pantalonii, iar în cealaltă cămășile, bluzele și puloverele. Nu ar strică să le ordonezi cromatic, astfel încât să știi rapid cu ce să te îmbraci, în fiecare dimineață.

Depozitează lenjeria intimă în cutii speciale

Chiloții, bustierele și sutienele se pot degrada dacă nu sunt depozitate în bune condiții sau chiar se pot rupe. O bună alegere de depozitare constă în achiziția unor cutii special compartimentate, care să facă organizarea lenjeriei intime mult mai eficientă. Așa economisești și spațiu. 

Organizarea pantofilor

Cel mai bine ar fi să o faci în funcție de anotimp. Multe dintre dressing-uri au și zone pentru păstrarea pantofilor, în partea de jos, astfel încât să îi ai la vedere când te afli în procesul de construcție al ținutei.

Organizarea bijuteriilor și a altor accesorii

Cele mai bune sunt cutiile cu despărțitoare, astfel încât cerceii, brățările și lantisoarele să nu se încurce. 

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial