Oja semipermanentă: o poți aplica și acasă, iată cum să o aplici în 4 pași

Te-ai săturat de obișnuita ojă care se „fuge' după câteva zile, dar nici nu vrei să apelezi la reconstrucția invazivă (și costisitoare) cu gel?

Există o soluție care este o cale de mijloc excelentă, adică oja semipermanentă, care stă pe unghii aproximativ 3-4 săptămâni și se îndepărtează ușor.

Practic, de lungă durată și accesibilă, poate fi aplicată în saloanele de înfrumusețare dar, alternativ, este ușor de pus singură acasă. 

Oja semipermanentă este un produs gel fotopolimerizabil, care poate fi considerat o încrucișare între reconstrucția cu gel și  oja comună; se poate aplica pe unghiile naturale sau pe unghiile reconstruite  și, la fel că ojele tradiționale, iți permite să variazi între culori și modele, de la cele mai clasice la cele mai elaborate și trendy.

In sfarsit, poti decide sa aplici oja semipermanenta singură, sau să contactezi profesionalismul unei cosmeticiene: în acest din urmă caz, costul poate varia de la aproximativ 100 până la 300 de lei, dar singurul tău gând vă fi să alegi culoarea cel mai mult iți place. Dacă preferați  acasă, veți avea nevoie de o  lampă UV  pentru a  fixa, un  gel  de finisare de bază , un gel de fixare (top coat) și un lac de unghii specific. În plus, veți avea nevoie și de un  degresant de unghii  și un  produs de îndepărtare a ojei  specific.

Oja semipermanentă DIY: 4 pași pentru unghii impecabile care rezistă mult timp

Pașii de aplicare a  ojei semipermanente sunt 4 și destul de simpli: sunt de fapt 4 treceri între  bază, oja colorată (de doua ori) și baza finală. Pentru a obține un rezultat perfect, nu uitați să efectuați o  manichiură bună înainte de a continua cu aplicarea ojei semipermanente, îndepărtând cuticulele și pilind unghiile în forma pe care o preferați.

Iată toți pașii pentru a aplica perfect oja semipermanentă:

1. pregătiți unghia opacificand-o cu un tampon alb, apoi aplicați un  strat de bază transparent  (finish de bază) și introduceți degetele în lampa UV  (timpul de expunere vă depinde de marca specifica și este de obicei indicat în manualul de instrucțiuni, dar de obicei 10 până la 15 secunde de expunere sunt suficiente);

2. acum, întindeți  glazura pe  care ați ales-o și, după o altă trecere a  lămpii, continuați cu al doilea strat de culoare. Apoi reveniți la lampa UV ;

3. apoi, întindeți fixativul (top coat) și utilizați din nou lampa ;

4. în final, terminați prin degresarea unghiilor sau uleiul pentru cuticule.

Cum se îndepărtează oja semipermanentă

Pentru a îndepărta oja semipermanenta, începeți prin pilirea unghiei deasupra, astfel încât să îndepărtați un strat; apoi se trece solventul înmuind vata și se lasă să acționeze o vreme pentru a putea dizolva mai ușor smalțul  rezidual. 

La sfârșitul operației vă sfătuiesc să vă lașați unghiile să respire pentru a nu le stresa excesiv, evitând aplicarea imediată a unei alte oje semipermanente; poți alege în schimb o oja transparentă de întărire, iar după câteva zile aplică un nou strat de lac de unghii semipermanent.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial