Obiceiuri care te vor ajuta să fii independentă din punct de vedere financiar

Obiceiuri care te vor ajuta să fii independentă din punct de vedere financiar

Independenţa financiară este un obiectiv pentru foarte multe femei, indiferent că sunt singure sau în cuplu. Asta înseamnă, în general, că individual sau la nivel de familie, ai suficiente economii, investiții și bani la îndemână pentru a-ţi permite stilul de viață pe care îl doreşti pentru tine însăţi şi cei dragi. Din păcate, prea puţine dintre noi ajung să îşi câştige independenţa financiară, de multe ori din cauza lipsei unei educaţii în acest domeniu, dar şi din cauza unor circumstanţe care ne pun în situaţia de a nu avea posibilitatea să economisim. În plus, situaţii neprevăzute, cum ar fi pandemia sau o criză economică, ne dau toate planurile peste cap. Probleme şi situaţii imprevizibile vor exista întotdeauna, dar disciplina este aliatul tău pe termen lung. Aşadar, iată ce poţi face, indiferent de circumstanţe, pentru a deveni independentă financiar.

Stabileşte-ţi obiective pe termen lung 

Ce înseamnă pentru tine independenţa financiară? Termenul poate părea vag, aşa că pune pe hârtie toate aspectele care te-ar face să te simţi protejată din punct de vedere economic pe termen lung. Notează-ţi, de asemenea, toate veniturile pe care le încasezi, dar şi detalii legate de stilul tău de viaţă actual sau dorit. Cu cât obiectivele tale sunt mai specifice, cu atât este mai mare probabilitatea de a le atinge.

Fă-ţi un buget lunar

Crearea unui buget lunar pentru gospodărie este cel mai bun mod de a garanta că toate facturile sunt plătite la timp și că vei face şi nişte economii. Este, de asemenea, o rutină care te va ajuta să îţi atingi obiectivele asumate şi te va scăpa de diferite tentaţii.

Plăteşte-ţi datoriile

Înainte de a face investiţii pe termen lung şi a-ţi consolida un buget de economii, plăteşte-ţi datoriile acumulate pe cardurile de credit şi împrumuturile bancare mici. Evident, dacă ai un credit pentru un apartament nu o să-l poţi achita imediat, dar îţi poţi face un plan pentru a reduce numărul de ani în care trebuie să-l plăteşti. 

Economiseşte în mod automat

Multe bănci îţi pun la dispoziţie instrumente prin care poţi transfera în fiecare lună o parte din salariul tău într-un cont de economii. Este o idee foarte bună să faci acest lucru, dat fiind că va fi mai puţin probabil să apelezi la contul de economii în absenţa unor veritabile urgenţe. 

Atenţie la investiţii

Când faci o investiţie, fii atentă şi la cheltuielile pe termen lung şi analizează situaţia din mai multe puncte de vedere. De exemplu, dacă vrei să îţi cumperi o maşină, ia în calcul toate cheltuielile aferente alegerii pe care o faci. Dacă îţi achiziţionezi o maşină din clasa de lux, cheltuielile de întreţinere şi consumabilele te vor costa mai mult decât cele pentru un Renault Megane, de exemplu. Așadar, orice cheltuială care atrage după sine alte cheltuieli trebuie analizată cu atenţie. 

Evaluări constante şi asigurări

Întreţinerea atentă şi evaluarea constantă a stării casei în care locuieşti te vor ajuta să scapi de probleme mai mari pe termen lung. De exemplu, dacă locuieşti la ultimul etaj sau la casă, verifică din când în când starea acoperişului. O mică reparaţie la momentul potrivit te va scuti de o potenţială cheltuială mult mai mare, dacă nu aloci atenţia necesară unor astfel de situaţii. 

Ai grijă de sănătatea ta

La fel cum ai grijă de casa ta, trebuie să ai grijă şi de sănătatea ta şi a familiei. Analizele de rutină făcute anual sau chiar la şase luni, controalele stomatologice la intervale regulate te pot scuti şi de suferinţe mai mari, dar şi de cheltuieli importante, care pot apărea inopinat. Banii alocaţi investigaţiilor medicale trebuie consideraţi întotdeauna investiţii în starea ta de bine pe termen lung şi nu ar trebui niciodată să laşi sănătatea ta pe ultimul loc. 

Este posibil ca sfaturile de mai sus să nu-ţi rezolve toate problemele financiare, dar, cu siguranţă, te vor ajuta să îţi dezvolți obiceiuri sănătoase care te vor duce pe calea independenţei financiare – orice ar însemna asta pentru tine.

Sursa foto: pexels.com 

(P) Material publicitar realizat împreună cu Autovit

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial