Oana Roman spune de ce a dus-o pe mama sa la azil și cât costă să fie îngrijită Mioara Roman:

Oana Roman și-a dus mama la azil, pentru ca Mioara Roman să aibă parte de îngrijiri speciale. Fosta soție a lui Petre Roman are probleme de sănătate, iar starea ei se degradează pe zi ce trece.

De-a lungul timpului, Oana Roman a fost criticată că și-a dus mama într-un centru de recuperare, iar acum a explicat de ce a luat această hotărâre. Mioara Roman are mai multe probleme de sănătate și are nevoie de îngrijire specială.

„A fost cea mai bună decizie pe care puteam să o fac pentru ea din două motive: să-i prelungesc viața și să-i prelungesc viața în demnitate. (…) Din păcate, aceste degenerări cognitive sunt foarte rapide, ele avansează foarte rapid, iar știința încă nu a descoperit nicio modalitate de a le ține în loc sau de a le da înapoi. Lucrurile au evoluat rapid, din păcate', a povestit Oana Roman în podcastul „Vorba lui Jorge'.

„Cea mai bună variantă ca această degenerare să fie ținută sub control'

Decizia a fost luată de Oana Roman, după ce s-a consultat cu mai multe cadre medicale. Starea de sănătate a Mioarei Roman s-a agravat în ultima perioadă.

„Dacă ea acum doi ani, un an și jumătate era bine, acum nu mai este același lucru. Prima oară am fost cu ea acum un an și opt luni într-un centru ca să o evaluăm. Am mai adus-o acasă, nu a fost bine, așa că am luat decizia, după ce am discutat cu toți doctorii, cu psihiatrii, cu toată lumea, împreună cu ei am decis că varianta cea mai bună ca această degenerare să fie ținută sub control și pentru ca ea să nu se degradeze prea repede e să stea într-un loc în care să primească toate îngrijirile de care are nevoie în timp real.'

Fiica lui Petre Roman plătește peste 3.000 de lei lunar pentru ca mama ei să fie ținută la centrul de recuperare. Acolo, Mioara Roman are parte de îngrijiri medicale, mâncare, cazare și alte activități.

„Costă foarte mult, din păcate. Ea a stat într-un centru până în septembrie, care este foarte ok, unde prețurile sunt mai mici. Prețurile într-un loc bun pornesc de la 3.500- 4.000 de lei pe lună, care au totul inclus. Vorbim de cazare, mâncare, asistentă, infirmieră, doctori, activități etc.'

mioara-si-petre-roman-2SeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 6)

În urmă cu câteva luni, fiica lui Petre Roman a mutat-o pe Mioara la un alt centru de recuperare, pentru că suferise un accident și a avut nevoie de o proteză la șold.

„După un an și aproape jumătate, unde ea a stat și, repet, a fost foarte ok, ea a căzut și a trebuit să-i punem o proteză la șold, iar în urma procedurii acesteia a avut nevoie de un tip de recuperare pe care ei încă nu îl aveau atunci și varianta a fost să o duc într-un centru în care să existe o componentă de recuperare medicală importantă.'

Vedeta a spus că nu este demn pentru un părinte să fie schimbat de copil: „Trăiești mai mult în demnitate. Am ales să vorbesc public, pentru că oamenii trebuie să înțeleagă. Eu am reușit să schimb mentalități în țara asta. Să nu-mi spună mie cineva pe lumea asta că este OK ca un copil să schimbe scutecele părintelui. Nu e demnitate nici pentru părinte, dar nici pentru copil. Nu e demnitate!'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete