O tânără de 29 de ani a fost criticată pentru că și-a alăptat fiul de 5 ani: „Voi continua până când vor dori să se oprească”

Laptele matern este numit „aurul lichid” datorită tuturor elementelor nutritive pe care le aduce sugarului. Lauren McLeod, o mămică de 29 de ani din Australia, crede în beneficiile pentru sănătate ale alăptării și chiar continuă să facă acest lucru cu copilul ei de 5 ani.

Cu toate acestea, ea a fost criticată de persoanele care consideră că este inacceptabil să alăpteze copii mai mari. Însă Lauren McLeod își apără acțiunile și explică de ce societatea trebuie să elimine acest stigmat negativ.

Lauren McLeod a devenit pentru prima dată mamă în 2017. Trei ani mai târziu, ea l-a născut pe al doilea copil. Ea și-a alăptat ambii copii de când s-au născut. Într-un videoclip de pe rețelele de socializare, tânăra mămică a mărturisit: „Nu am luat niciodată în considerare hrănirea cu biberonul. Nu pentru că aș avea ceva împotriva ei, nu am. Pur și simplu, asta a funcționat pentru noi și a fost ușor”.

McLeod lucrează, de asemenea, ca doula (moașă). Aceasta este un profesionist calificat care oferă îndrumare și sprijin de specialitate persoanelor care se confruntă cu nașterea, avorturile spontane și alte evenimente legate de sănătatea reproducerii.

Ea crede că laptele matern este un stimulent al imunității și nu ar ezita să împărtășească `aurul ei lichid” cu cei care au. De exemplu, copilul nou-născut al prietenei sale. „A fost un pic ciudat să hrănesc un copil care nu era al meu, dar nu într-un mod rău. Mi s-a părut atât de natural și a fost foarte frumos să îmi ajut prietena, deoarece micuțul avea doar 8 luni”, a spus ea, scrie Bright Side.

Atât ea, cât și soțul ei, Anders McLeod, au fost alăptați de mamele lor până la vârsta de aproximativ 2 ani, iar acesta a fost planul inițial al lui Lauren McLeod cu copiii ei.

laurenSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

„Ne-am gândit că el (copilul cel mare) se va înțărca singur până la acel moment, dar 2 ani au venit și au trecut. Acum are 5 ani și îl alăptez doar la culcare și de câteva ori pe săptămână”, a mai spus tânăra.

Când cel de-al doilea copil a intrat în viața lor, mama a început să stabilească limite cu Bowie și a încercat să îl hrănească mai puțin. La un moment dat, ea a spus că s-a simțit copleșită de faptul că era atinsă prea mult.

“M-am gândit: Pur și simplu nu pot. Nu mai pot să fac asta. Trebuie să mă opresc'”, a declarat Lauren McLeod. Ca orice mamă, ea are zilele ei proaste, dar a precizat că, în general, este mulțumită de parcursul lor. De asemenea, ea este dispusă să continue până când va veni momentul schimbării.

Deși nimeni nu i-a spus nimic negativ în mod direct, față în față, Lauren McLeod a primit o mulțime de critici online pentru că și-a alăptat copilul preșcolar.

„Nu este ciudat… este complet normal și voi continua până când vor dori să se oprească”, a răspuns ea. Ea a adăugat că, pe lângă lapte, îi dă copilului de 5 ani și mâncare adecvată vârstei.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), alăptarea este una dintre cele mai bune modalități de a asigura sănătatea și întărirea imunității unui copil. Instituțiile recomandă alăptarea încă din prima oră de la naștere și, în mod ideal, în primele 6 luni.

De asemenea, sugarii ar trebui să fie alăptați la sân de câte ori o cer. În ceea ce privește limita de vârstă, site-ul OMS indică faptul că alăptarea poate fi continuată chiar și după cei 2 ani inițiali.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate