O schimbare în carieră este mereu binevenită

Este normal să ai anumite temeri atunci când vrei să te reconvertești în carieră. Cu toate acestea, trebuie să știi că tranziția către un nou domeniu de activitate îți poate aduce o mulțime de beneficii. De la un salariu mai mare la o echipă și un manager pe măsură. De ce și cum să deprinzi abilități necesare pentru o carieră în domeniul IT? Află în acest articol! 

Acum e mai simplu ca niciodată să te formezi. Soluția este să aplici la cursurile gratuite în IT, organizate de eJobs, printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020. 

De ce să alegi cursurile gratuite de testare în IT?

Înveți gratuit o meserie nouă care să te ajute să obții un loc de muncă mai bine plătit. În plus, după absolvirea cursurilor ai parte de consiliere în carieră astfel încât să identifici locurile de muncă pe care ți le dorești, să realizezi CV-ul și scrisoarea de intenție și să fii la înălțimea așteptărilor la interviu.

O carieră în testare site-uri este plină de satisfacții, învățare continuă și distracție în echipă. Iată care sunt motivele pentru care ar trebui să te specializezi ca tester:

  1. Angajatorii pun la dispoziția candidaților o mulțime de oportunități de angajare

Misiunea ta este să te asiguri că utilizatorului final i se livrează un produs de calitate. Fără cineva care să găsească erori înainte ca site-ul sau aplicația să fie predate clientului, multe companii ar avea o reputație slabă și ar pierde clienți loiali. De aceea, fiecare companie care dezvoltă site-uri are nevoie de testeri, iar contribuția ta la un produs care răspunde cerințelor clienților înseamnă creșterea business-ului și a poziției tale. Meseria aceasta este valoroasă în aproape orice industrie, ceea ce înseamnă că ai și flexibilitate în alegerea angajatorului. Pe eJobs.ro sunt peste 1.000 de locuri de muncă pentru testeri, oferta de locuri de muncă variind de la o zi la alta.

  1. Vei putea să-ți dezvolți creativitatea

Jobul de tester te va pune în fața unor situații noi în fiecare zi. Vei avea întotdeauna probleme de rezolvat. Va fi nevoie să acționezi ca un utilizator final, să fii creativ pentru a descoperi anumite erori și să vii cu soluții pe care să le dezbați în echipă. Munca ta va semăna cu cea a unui detectiv. Așa că dacă îți dorești un job în care nicio zi să nu semene cu alta, atunci testarea este o alegere foarte bună. 

  1. Vei dezvolta abilități pentru un job de programator

În testarea web vei învăța noțiuni de design, precum și noțiuni care țin de experiența utilizatorilor pe site. Poți să te dezvolți în testarea manuală, în testarea automată, în testarea performanței, urmărind metrici precum timpul, viteza de încărcare a site-urilor, de afișare etc. În plus, periodic apar noi proceduri de testare. De asemenea, vei deprinde abilități analitice și de comunicare într-o echipă care te va sprijini și îți va oferi resursele necesare pentru a te dezvolta. Îți vei crea baza pentru a avansa spre o carieră de programator și îți vei îmbunătăți continuu practica, lucrând în echipă.

  1. Vei avea sprijinul unei comunități de oameni pasionați de domeniu

Pe tot parcursul zilei vei colabora cu oameni pasionați, care împărtășesc aceleași interese ca tine. Te vei simți ca într-o mare comunitate, discutând despre cele mai bune practici de automatizare a muncii tale și despre subiecte de actualitate din industrie. Astfel îți vei forma un cerc de prieteni alături de care te poți distra atât la birou, cât și în timpul liber și de la care vei avea întotdeauna de învățat.

  1. E mai simplu ca niciodată să te înscrii la un curs de tester

Tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul https://cursuri-it.ejobs.ro/, să descoperi cursurile disponibile și să te înscrii, completând formularul de pe site. Cursurile de tester organizate de eJobs sunt 100% gratuite, fiind cofinanțate din Fondul Social European.

Cursurile pentru tester sunt potrivite pentru începători. Nu ai nevoie de pregătire anterioară, trebuie să ai doar minimum opt clase absolvite, să fii angajat și să fii dornic să înveți. Programul de formare are loc în totalitate în online, în următorul interval orar: luni-vineri, 18:00-21:00.

Vei învăța cum să descoperi defectele unui website, cum să lucrezi cu baze de date și cum să utilizezi soft-uri care suportă procese de testare.

Cursul de JavaScript va dura între 4-6 luni, iar cel de QA Tester între 6-8 săptămâni. Ambele sunt susținute de un formator cu experiență.

eJobs te va susține în continuare prin sesiuni de consiliere profesională. Scrie cu încredere la adresa de e-mail [email protected] sau sună la 0729.729.843.

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe

ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contact:

SILVIU PETRESCU

[email protected]

0729.729.843

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cariera