O mămică avertizează: fiți atente la fotografiile pe care le faceți copilului!

 

89358868_10156675461715124_8581088703126962176_oSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 2

Drama prin care a trecut copilul ei, a făcut-o pe o tânără mamă din Australia să avertizeze părinții asupra unei grave probleme oculare. Din proprie experiență, ea îi sfătuiește să identifice o posibilă problemă într-un mod foarte simplu. O mămică avertizează: fiți atente la fotografiile pe care le faceți copilului! Cum poate o fotografie să salveze viața copilului.

Rocky, fiul Karei Sefo, din Newcastle, n-a născut sănătos. O dulceață de copil care a fost alăptat, s-a dezvoltat normal, a dormit și s-a jucat ca absolut orice alt copil. Nimic neobișnuit la el până la vârsta de patru luni. Abia atunci (era februarie 2018), mama a observat că micuțul ei are un ochi leneș. Nu s-a alarmat și nici nu a mers cu el la doctor, pentru că nu a considerat că este o problemă gravă, ieșită din comun. Dar într-o seară, în timp ce spăla vasele, Kara (43 de ani) s-a întors să vadă ce face băiețelul și a observat în ochiul lui stâng o reflexie ciudată a luminii. Instinctul ei de mamă i-a spus că ceva nu este în regulă și cu siguranță este ceva înfricoșător de grav. De data aceasta a mers la medic și a solicitat investigații amănunțite. Pe 21 iunie 2018 femeia a primit lovitura vieții ei: Rocky suferea de retinoblastom, o formă de cancer al ochiului. Și nu doar la cel stâng. Copilul nici nu împlinise opt luni…

Stabilirea diagnosticului a fost începutul calvarului: luni de chimioterapie, crioterapie și tratamente laser în încercarea de a evita răspândirea celulelor canceroase în creierul și sistemul nervos central al băiețelului de doi ani și jumătate. Anul acesta, în martie, Rocky a fost operat și i s-a îndepărtat ochiul stâng, pentru că altă soluție nu mai exista. Era de ales între ochi și viața copilului. „Îmi amintesc seara în care am văzut în ochiul lui acea reflexie a luminii, de parcă avea ochi de pisică. Privind în urmă, știu acum că lumina «lovise» neuroblastomul și îl evidențiase. Experiența m-a făcut să conștientizez că intuiția unei mame este foarte puternică. Și că, la un anumit nivel, fără să poți numi și explica, simți că ceva nu este în regulă', a declarat Kara Sefo pentru Daily Mail Australia. Ea îndeamnă acum toți părinții să monitorizeze ochii copiilor. Primul și adesea singurul semn de avertizare a retinoblastomului este acea reflexie a luminii în ochiul afectat. O metodă simplă de testare este să îi faci copilului o fotografie tip portret (de aproape) folosind blitzul. Aspectul de „ochi de pisică' va fi observabil inclusiv în fotografie.

Foto: Facebook/Rockys Fight

Citeste și:

Un băiețel de 6 ani și-a salvat mama însărcinată

21 de turiști au murit iar ghidul a suferit arsuri imense, într-o călătorie transformată în carnagiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate