O mămică avertizează: fiți atente la fotografiile pe care le faceți copilului!

 

89358868_10156675461715124_8581088703126962176_oSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 2

Drama prin care a trecut copilul ei, a făcut-o pe o tânără mamă din Australia să avertizeze părinții asupra unei grave probleme oculare. Din proprie experiență, ea îi sfătuiește să identifice o posibilă problemă într-un mod foarte simplu. O mămică avertizează: fiți atente la fotografiile pe care le faceți copilului! Cum poate o fotografie să salveze viața copilului.

Rocky, fiul Karei Sefo, din Newcastle, n-a născut sănătos. O dulceață de copil care a fost alăptat, s-a dezvoltat normal, a dormit și s-a jucat ca absolut orice alt copil. Nimic neobișnuit la el până la vârsta de patru luni. Abia atunci (era februarie 2018), mama a observat că micuțul ei are un ochi leneș. Nu s-a alarmat și nici nu a mers cu el la doctor, pentru că nu a considerat că este o problemă gravă, ieșită din comun. Dar într-o seară, în timp ce spăla vasele, Kara (43 de ani) s-a întors să vadă ce face băiețelul și a observat în ochiul lui stâng o reflexie ciudată a luminii. Instinctul ei de mamă i-a spus că ceva nu este în regulă și cu siguranță este ceva înfricoșător de grav. De data aceasta a mers la medic și a solicitat investigații amănunțite. Pe 21 iunie 2018 femeia a primit lovitura vieții ei: Rocky suferea de retinoblastom, o formă de cancer al ochiului. Și nu doar la cel stâng. Copilul nici nu împlinise opt luni…

Stabilirea diagnosticului a fost începutul calvarului: luni de chimioterapie, crioterapie și tratamente laser în încercarea de a evita răspândirea celulelor canceroase în creierul și sistemul nervos central al băiețelului de doi ani și jumătate. Anul acesta, în martie, Rocky a fost operat și i s-a îndepărtat ochiul stâng, pentru că altă soluție nu mai exista. Era de ales între ochi și viața copilului. „Îmi amintesc seara în care am văzut în ochiul lui acea reflexie a luminii, de parcă avea ochi de pisică. Privind în urmă, știu acum că lumina «lovise» neuroblastomul și îl evidențiase. Experiența m-a făcut să conștientizez că intuiția unei mame este foarte puternică. Și că, la un anumit nivel, fără să poți numi și explica, simți că ceva nu este în regulă', a declarat Kara Sefo pentru Daily Mail Australia. Ea îndeamnă acum toți părinții să monitorizeze ochii copiilor. Primul și adesea singurul semn de avertizare a retinoblastomului este acea reflexie a luminii în ochiul afectat. O metodă simplă de testare este să îi faci copilului o fotografie tip portret (de aproape) folosind blitzul. Aspectul de „ochi de pisică' va fi observabil inclusiv în fotografie.

Foto: Facebook/Rockys Fight

Citeste și:

Un băiețel de 6 ani și-a salvat mama însărcinată

21 de turiști au murit iar ghidul a suferit arsuri imense, într-o călătorie transformată în carnagiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Povesti adevarate