O mamă a fost dată în judecată de conducerea unui spital după ce a postat un mesaj pe Facebook

O mamă a fost dată în judecată

O mamă a fost dată în judecată

O tânără mămică, din Bistrița, a fost dată în judecată de Spitalul de Urgență din oraș. Motivul? Rebeca Rebrean a scris pe pagina personală de Facebook un mesaj jignitor la adresa medicilor.
Rebeca Rebrean, a ajuns la spitalul din Bistrița pe 1 decembrie 2018, din cauza unor probleme respiratorii a copiilor ei gemeni în vârstă de 8 luni.

Potrivit Stirilor Pro TV, Rebeca s-a prezentat la serviciul de urgențe de 4 ori cu gemenii în vârstă de 9 luni. După ce a stat internată 9 zile,  în data de 8 decembrie, femeia a cerut externarea pe proprie răspundere, deși medicii nu au fost de acord.

Femeie susține că după o lună a fost transferată cu gemenii la un alt spital din Cluj, starea celor doi copii fiind din ce în ce mai gravă.

După realizarea transferului, tânăra a postat un mesaj pe Facebook prin care îi numește „handicapați' pe doctorii Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

„Dacă nu le dai bani, te lasă să mori. Copilul meu era să moară la mine în braţe şi doamna doctor Cojol de la Bistriţa nu a făcut nimic, m-a lăsat să urlu pe coridorul spitalului de la ora 8 dimineaţa până la 3 după-amiază când s-a albăstrit copilul tot la faţă.
Copilul era sub tratament de o lună de zile la doamna doctor Cont, dânsa era plecată în concediu şi a înlocuit-o doctoriţa Cojol. (…) Când am ajuns la Cluj cu copilul, medicii de aici, de la Pediatrie, mi-au spus că viaţa copilului era contra cronometru, deci era să moară. M-a ţinut o lună la Bistriţa şi m-a trimis cu copilul la Cluj aproape mort.', a scris femeia pe Facebook.

Oare de ce? e atata inconstienta in lume oare de ce? copilul meu era sa moara la spitalu județean Bistrita oare de ce?…

Publicată de Rebeka Rebrean pe Marţi, 1 ianuarie 2019

În urma postării, directorul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a reacționat pe rețelele sociale:

„Medical vorbind, nu pot să mă pronunț, pentru că nu sunt medic, dar există specialiști, comisii medicale, constituite conform legii, care se pot pronunța în cazul exprimării unor nemulțumiri, formulate legal. Ca manager al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, pot spune că reprezint o instituție onorabilă, în care muncesc aproximativ 1300 de persoane (medici, asistente, personal administrativ etc.), unii dintre ei având în urmă zeci de ore de studiu, ore pe care le-au pus în slujba pacienților. (…) În anul 2018, porțile spitalului au fost trecute de 115.106 pacienți, iar o astfel de postare și un astfel de limbaj, nu cred că este reprezentativ pentru aceștia. Consider că, această postare este jignitoare atât la adresa instituției pe care o reprezint, cât și la adresa întregului personal, sub nicio formă nu reprezintă o cale legală și morală de remediere a unei situații, motiv pentru care voi proceda în consecință', a scris Lazany pe Facebook.

Ieri, am primit zeci de mesaje prin care am fost întrebat care este punctul meu de vedere, referitor la acest…

Publicată de Gabriel Lazany pe Joi, 3 ianuarie 2019

Săptămâna trecută, Consiliul Director al unității medicale s-a reunit pentru a discuta măsurile care se vor lua în acest caz.

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate