Noah, copilul născut cu 2% din creier, continuă să îi șocheze pe medici

Noah Wall, copilul nascut fara creier

Noah Wall, copilul nascut fara creier

În 2012 venea pe lume Noah Wall, un băiețel din Anglia care a reușit să-i lase muți de uimire pe medici. Născut cu doar 2% din creier, Noah avea de dus o luptă grea cu viața.

Nimeni nu i-a dat nicio șansă de supraviețuire, iar dacă avea norocul să trăiască, exista posibilitatea să nu se dezvolte normal. Specialiștii au prognosticat că va fi cu handicap sever, atât fizic cât și mental.

O situație pe care niciun părinte nu își dorește să o trăiască. Din păcate, părinții micuțului, Shelly și Rob, au trecut prin clipe groaznice atunci când a trebuit să aleagă un sicriu pentru copilul lor.

Noah Wall suferea de spina bifidă – un defect congenital al coloanei vertebrale care constă în lipsa sudurii complete a arcului vertebral care determină dezvoltarea incompletă a tubului neural din zona lombară sau sacrală- și hidrocefalie, ceea ce îi lăsase doar 2% din funcția cerebrală. După naștere, lui Noah i s-a montat un dispozitiv care să dreneze lichidul acumulat în creier.

Cu toate acestea, destinul a fost de partea copilului. Și nu doar că a învins moartea, dar creierul lui s-a dezvoltat pe parcusul anilor.

La vârsta de trei ani, un RMN a scos la iveală faptul că în acel moment creierul lui Noah avea 80% din dimensiunile pe care le are un creier normal.

În prezent, Noah știe să numere și învață să citească și să scrie. Potrivit bbc.com este paralizat de la piept în jos, dar creierul lui a ajuns acum la dimensiuni aproape normale.

Copilul a suferit câteva intervenții chirurgicale la șolduri, iar părinții lui sunt siguri că Noah va putea merge într-o zi.

 

Iulia Sandu

Foto: youtube.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate