O mamă s-a speriat îngrozitor după ce a văzut că fiul ei a început să se îngălbenească. Femeia l-a dus de urgență la doctor, iar medicii de acolo i-au spus diagnosticul.
Charlotte Travers, în vârstă de 32 de ani, și-a dus fiul în vârstă de șase ani, Thomas, la spital, după ce a văzut că acesta începe să capete o culoare de galben. Femeia s-a speriat cumplit când a văzut cum arăta copilul și a crezut că suferă de insuficiență hepatică.
„A început să devină galben și m-am îngrijorat pentru că poate fi un semn de insuficiență renală sau hepatică. La controlul inițial, medicul a spus că principalul simptom al insuficienței renale erau ochii galbeni, dar Thomas nu îi avea. Ea a spus că uneori copiii pot avea pielea pătată dacă se joacă în noroi sau nisip, dar a durat mai mult timp, așa că am făcut analize de sânge', a transmis mama copilului.
Testele medicale au evidențiat niveluri neobișnuit de mari de beta-caroten, o vitamină găsită în alimentele de culoare portocalie.
Charlotte Travers i-a comunicat ulterior medicului că fiul ei mănâncă foarte multe portocale, iar doctorul a informat-o că acest lucru ar provoca schimbarea pielii lui Thomas.
„Niciodată, într-un milion de ani, n-aș fi crezut că asta i-a făcut pielea să se îngălbenească', a spus mama copilului, relatează stirileprotv.ro.
S-a dovedit științific că un consum mare de alimente care conțin beta caroten, cum ar fi morcovii, dovleceii, cartofii dulci, îngălbenește pielea.