O mai țineți minte pe Lisa Jakub, adolescenta din comedia Mrs Doubtfire? A suferit de depresie și anxietate. Cum arată și cu ce se ocupă acum?

O mai țineți minte pe Lisa Jakub, adolescenta din comedia Mrs Doubtfire? A suferit de depresie și anxietate. Cum arată și cu ce se ocupă acum?

Lisa Jakub împărtășește modul în care Robin Williams i-a dat sfaturi cu privire la problemele sale de sănătate mintală și despre dependența de substanțe nocive.

Înainte ca actrița Lisa Jakub să se retragă de la Hollywood, și-a făcut un nume în rolul Lydiei din comedia Mrs Doubtfire, interpretând fiica adolescentă a personajului iconic al lui Robin Williams.

Într-un interviu recent pentru Yahoo Entertainment, actrița de 42 de ani a vorbit despre Williams, care a murit în 2014, și despre bunătatea pe care i-a arătat-o ​​în timp ce creștea, în special în tratarea luptelor sale de sănătate mintală.

Jakub a descris un moment memorabil din timpul filmărilor. Regretatul actor a intervenit atunci când liceul la care învăța i-a spus să se retragă, deoarece nu aveau resursele necesare pentru ca ea să învețe la distanță în timp ce se afla pe platou. Williams a scris o scrisoare care garanta etica muncii sale, cerându-le să evalueze obiectiv situația tinerei.

În cele din urmă Jakub a fost dată afară din școală, însă ea a spus presei că nu știe dacă Williams a știut vreodată cât a însemnat pentru ea gestul făcut.

Dar ceea ce a rămas cu adevărat în inima actriței a fost modul în care Williams a ajutat-o ​​să treacă peste anxietate și depresie, spunând că sfaturile pe care i l-a dat i-a „schimbat' viața.

„Robin a fost tot ceea ce ai spera să fie și a fost foarte deschis și sincer cu mine în legătură cu problemele legate de anxietate și depresie. Am putut să îi împărtășesc că anxietatea era ceva cu care mă lupt și el îmi vorbea despre problemele de sănătate mintală într-un mod în care tinerii de 14 ani nu sunt obișnuiți ca adulții să fie cu adevărat deschiși cu privire la aceste tipuri de experiențe personale cu ei', a spus Jakub.

Ea a adăugat că Williams a avertizat-o și despre dependență și abuzul de substanțe, cu care s-a luptat, o conversație despre care spune că este important să o aibă un copil. În cele din urmă, după alte câteva roluri, inclusiv Ziua Independenței, Jakub a decis să se retragă din cariera de actorie.

Acum, ea predă ateliere de sănătate mintală pentru a-i ajuta pe ceilalți să facă față anxietății și depresiei. „Simt că acesta este unul dintre modurile în care pot transmite unele dintre lucrurile pe care Robin m-a învățat-o', a spus ea.

Williams s-a sinucis pe 11 august 2014, la vârsta de 63 de ani, după ce a suferit de demență corporală Lewy, un tip de boală a creierului care afectează gândirea, memoria și controlul mișcărilor.

„Niciunul dintre noi nu știe cu adevărat ce lupte ducea Robin, dar știu că acestea nu au fost neobișnuite', a spus Jakub într-un articol pe care l-a scris despre actor pe blogul ei. „Se estimează că 16 milioane de oameni din SUA s-au luptat cu depresia și mă includ în această statistică. Este real și nu este rușinos și există ajutor disponibil', a mai adăugat ea.

Foto: Profimedia, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete