O femeie din Bistrița s-a impus ca fotograf în Olanda

O femeie din Bistrița s-a impus ca fotograf în Olanda și vrea să readucă în trend o modă veche de 100 de ani.

Cristina Stoian are 35 de ani, este de 10 ani în Olanda și încă din 2010 îi uimește pe locuitorii Țării Lalelelor cu fotografiile sale uimitoare. Ea vrea să readucă în trend o modă veche de 100 de ani: mersul la fotograf pentru portrete care să bucure întrega familie.

Deși are aparatul foto la gât încă din adolescență, Cristina Stoian a început să se impună în lumea fotografilor profesioniști abia în 2010. Asta după ce un proiect care presupunea intervievarea a 150 de femei de succes din Amsterdam pentru o carte a atras atenția asupra talentului său.

Pe lângă interviurile propriu-zise, bistrițeanca a început să fotografieze și femeile în cauză, dar și business-urile lor. Nu mică i-a fost mirarea când a constatat că reprezentanții unuia dintre business-urile pe care ea le-a imortalizat i-a cerut permisiunea să folosească fotografiile pentru a se promova. Atunci și-a dat seama că pasiunea sa se poate transforma într-o afacere.

„Am început prin a scrie o carte despre femeile de succes din Amsterdam. Am realizat interviuri cu 150 de femei de succes din Amsterdam. Eu eram coordonatorul proiectului, iar la un moment dat am ajuns să fac și fotografie pentru această carte. Am făcut poze la o afacere, iar reprezentanții business-ului m-au întrebat dacă pot să folosească fotografiile mele pentru a se promova, pentru că le plac foarte mult. Am rămas șocată de faptul că ei considerau pozele mele la nivel profesionist. Cam așa a început afacerea mea cu fotografia', a povestit Cristina Stoian pentru bistriteanul.ro.

Dacă la început Cristina a experimentat cu toate tipurile de fotografie, de mai bine de doi ani s-a axat pe portrete.

Cristina vrea să readucă în trend fotografiile de portret printate și înrămate, pe care femeile le pot pune pe perete sau oferi copiilor și nepoților. Culmea, astfel de fotografii erau nelipsite din casele orășenilor din întreaga Europa acum 100 de ani. Familiile mergeau o dată pe sezon în studioul unui fotograf pentru aceste portrete.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate