O femeie creează primul brand haute-couture pentru persoanele cu nanism
Designerul Chamiah Dewey a început să reducă decalajele din lumea modei, deoarece a creat primul brand haute couture pentru femeile cu nanism.
Făcând ca moda de înaltă calitate să fie cât mai incluzivă pentru persoanele cu nanism, Chamiah Dewey, în vârstă de 23 de ani, a lansat brandul în 2021. De asemenea, creează haine pentru persoanele cu probleme de mobilitate și pentru cei care folosesc un scaun cu rotile.
Chamiah Dewey a participat recent la Săptămâna Modei de la Londra și a fost aclamată din plin. Creatoarea de modă din Hampshire a fost inspirată să își creeze marca atunci când a întâlnit o fată de 17 ani cu acondroplazie, o afecțiune care provoacă o creștere anormală a coloanei vertebrale și a craniului.
Această întâlnire, în 2018, în timp ce lucra ca șef de echipă pentru dezvoltarea tineretului, i-a rămas în suflet.
„Comunitatea persoanelor de statură mică este uitată și nu ajunge să se vadă reprezentată frumos în mass-media. Persoanele cu dizabilități se confruntă deja cu provocări în viață. Ele merită să aibă acces la haine care să li se potrivească, să fie confortabile și să arate bine, la fel ca oricine altcineva.
Am fost surprinsă de cât de limitate erau opțiunile, de cât de scumpe erau și de faptul că nu erau suficient de la modă, mai ales pentru o fată de 17 ani. Moda adaptivă este ceva ce industria nu are suficient de mult, iar hainele noastre sunt de fapt făcute pentru femeile sub 150 cm, permițându-le să experimenteze pentru prima dată lucruri pe care persoanele de înălțime medie le consideră de la sine înțelese, cum ar fi rochiile. Fermoarele de la spate și cele laterale pot fi nepractice și greu de atins, așa că am implementat curele magnetice în loc de nasturi', a declarat Chamiah Dewey, potrivit Knews.Media.
Defilarea ei pe podium a devenit virală pe rețelele de socializare, în care au fost prezentate femei de statură mică și un model într-un scaun cu rotile electric.
Chamiah se străduiește să deschidă lumea modei pentru un grup de persoane marginalizate.
„Defilarea de la London Fashion Week a fost cea mai frumoasă zi din viața mea. A fost uimitor să văd modelele cum își fac probele. Fețele lor s-au luminat de ușurare atunci când au realizat că nu trebuie să își ridice pantalonii și că mânecile au deja lungimea potrivită. Modelele s-au simțit atât de fericite că au fost văzute, ascultate și respectate. A fost neprețuit. Aș îmbutelia
această bucurie dacă aș putea', a mai declarat creatoarea, potrivit sursei de mai sus.
Foto: Profimedia