O baie nou amenajată? Citeşte aceste sfaturi utile

Pentru fiecare rutină de înfrumusețare, baia contribuie prin aspectul ei deosebit și prin organizarea facilă pusă la îndemână prin intermediul pieselor de mobilier. Desigur, în spatele unei amenajări de succes se află un designer cu experiență și viziune, iar acela poți fi chiar tu. 

Nu ai nevoie de multe lucruri ca să-ți amenajezi o baie cu stil, nici de un buget foarte mare. Este însă esențial să cunoști câteva aspecte cheie în ceea ce privește procesul de amenajare și lista de cumpărături cu articolele necesare. 

Am adunat toate aceste sfaturi utile despre amenajarea băilor în acest articol practic și îți dezvăluim principalii pași pe care să-i ai în vedere pentru a te bucura în același timp de o rutină de îngrijire care să-ți aducă relaxarea mult visată în fiecare zi.

Nu porni la cumpărături fără un plan de amenajare

Amenajarea unei băi vine la pachet cu multe lucruri de cumpărat. Deci bugetul alocat este pe măsură mai ales dacă pornești designul de la zero. 

Ca să eviți achizițiile impulsive, nepotrivite, ori să cheltuiești mai mult decât ai nevoie și ca să nu omiți diferite lucruri de care ai putea avea nevoie, cel mai bine e să-ți faci o listă de cumpărături și să verifici ofertele din mai multe magazine pe baza acesteia, ca să te asiguri că procesul de achiziție este dus la bun sfârșit în mod corespunzător. 

Nu te grăbi să adaugi în coș prima opțiune pe care o întâlnești, ci aruncă un ochi și pe materiale, culori, imaginează-ți cum se potrivesc împreună, ba chiar poți desena pe o hârtie conceptul ca să știi exact ce trebuie să alegi.

Gândește designul băii pe termen lung

În mod obișnuit, designul băii rămâne același pe întreaga durată a existenței locuinței. 

Pot fi făcute mici modificări pe alocuri, dar în mare, finisajele și conceptul băii este păstrat atunci când reflectă pe deplin personalitatea fiecărui membru al familiei. Așa că e bine să gândești designul pe termen lung și să te asiguri că rezultatul final îndeplinește întru tocmai preferințele și nevoile tale. 

Investește în articole de bază de calitate, un mobilier practic și rezistent la umiditate prin intermediul căruia să poți depozita toate cele necesare – de la prosoape, la produse cosmetice etc.

Înainte de a-ți amenaja baia, asigură-te că nu există probleme la nivelul instalațiilor

Este cu adevărat tragic să investești timp, energie și finanțe în baia visurilor tale, ca mai apoi să te trezești cu țevi sparte, o baie care menține un grad mult prea mare de umiditate și multe alte probleme. 

De aceea trebuie înainte de toate să te asiguri că nu ai defecțiuni la nivelul instalațiilor. Iar dacă acestea sunt vechi, cel mai bine e să le schimbi timpuriu ca să nu te trezești ulterior că trebuie să distrugi tot ce ai construit ca să le poți remedia.

Baie mică? Folosește-te de lumini și spoturi ca să pară mai mare

Suprafața băilor este în general una mică, mai ales când vine vorba de apartamente. Dar chiar și în acest caz, nu înseamnă că nu te poți bucura de o baie care să strălucească din toate unghiurile, chiar dacă e pătrată, dreptunghiulară, fără lumină naturală etc. 

Vedeta acestor băi mici poate fi de exemplu, o chiuvetă baie cu mască și oglindă cât mai mare, în vecinătatea căreia poți amplasa cât mai multe lumini. Oglinda va contribui la difuzia luminii și va ajuta spațiul estetic să pară mai mare, mai relaxant și mai elegant. 

Suplimentar, te poți asigura că mobilierul și finisajele sunt în nuanțe deschise sau poți face combinații de culori, de exemplu alb-maro sau alb-albastru, care să facă și spațiul mai atractiv menținând această idee de a evidenția o baie mică. Bineînțeles, poți realiza diferite asocieri ținând cont de nuanțele tale favorite și de creativitatea proprie.

Pentru mobilier și seturi, oglinzi, lavoare, baterii și multe alte produse esențiale amenajării unei băi, poți apela la Drimus, un magazin online care livrează la orice adresă de pe teritoriul României articole de nelipsit din orice casă, focusate pe o calitate sporită, la prețuri avantajoase care oferă posibilitatea de a construi inclusiv o baie cu un aspect frumos în care să ai parte de cele mai prețioase clipe de răsfăț la începutul și la finalul unei zile încărcate. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial