O adolescentă născută în închisoare a ajuns studentă la Harvard

Împotriva tuturor șanselor, o tânără fată, născută într-o închisoare și abandonată de mama ei, a depășit așteptările și a realizat ceva cu adevărat incredibil. Determinarea și puterea ei au determinat-o să fie acceptată la Universitatea Harvard, devenind un exemplu de urmat pentru mulți.

Fata din Texas, care s-a născut în timp ce mama ei era în închisoare, a reușit să obțină un rezultat remarcabil, fiind cea mai bună absolventă de liceu, iar acum se pregătește să urmeze cursurile Universității Harvard.

Aurora Sky Castner, care s-a născut în închisoarea din comitatul Galveston, a absolvit recent ca a treia cea mai bună elevă la liceul Conroe. În ciuda circumstanțelor dificile din jurul nașterii sale, tatăl lui Castner și-a asumat responsabilitatea de a o crește ca părinte singur, deoarece mama sa nu s-a mai implicat în viața ei de când a fost eliberată din închisoare.

În eseul său de înscriere la Harvard, Castner a început cu o declarație îndrăzneață: “M-am născut în închisoare”. Această relatare onestă și puternică a trecutului său a rezonat cu comitetul de admitere, ceea ce a dus la acceptarea sa în prestigioasa instituție Ivy League prin intermediul procedurii anticipate.

În ceea ce privește viitorul ei la Harvard, Castner intenționează să urmeze o diplomă în drept, ceea ce demonstrează determinarea și ambiția sa.

O adolescentă născută în închisoare a ajuns studentă la HarvardSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 4)

În timpul copilăriei, Castner și-a schimbat frecvent domiciliul cu tatăl ei, dar a rămas în Montgomery County. Când Castner era în școala primară, cadrele didactice i-au recunoscut potențialul, dar au crezut că ar beneficia de îndrumarea oferită de programul Project Mentor al CISD, care asociază voluntari din comunitate cu elevi.

Atunci, potrivit Bright Side, Mona Hamby a devenit mentorul ei. Hamby a împărtășit: „Mi s-a dat o lucrare despre ea. Eroina ei a fost Rosa Parks. Mâncarea ei preferată era tacos de la Dairy Queen și îi plăcea să citească. M-am gândit că părea o fetiță inteligentă. Încă mai am acea lucrare și astăzi”.

După ce Castner a vorbit cu Hamby despre copilăria sa dificilă, Hamby și-a dat seama că adolescenta avea nevoie de mai mult decât de sprijin academic. Ea a recunoscut importanța de a oferi și experiențe personale.

Prin urmare, Hamby a ajutat-o pe Castner să își aleagă ochelarii de vedere și să se tundă pentru prima dată în mod profesionist. În plus, stomatologii locali, ortodonții și liderii comunității au contribuit ajutând-o pe Castner cu îngrijirea dentară și permițându-i să se bucure de activități importante din copilărie, cum ar fi participarea la tabere de vară.

„A fost un mediu foarte diferit de cel în care am crescut, iar acesta nu este un lucru rău. Tot ceea ce m-a învățat Mona a fost foarte valoros, la fel cum a fost foarte valoros și tot ceea ce am trăit înainte de Mona”, a declarat Castner, potrivit sursei citată anterior

În martie 2022, Hamby și soțul ei, Randy, au însoțit-o pe Castner într-un tur al campusului Harvard, un factor semnificativ în consolidarea deciziei ei de a frecventa universitatea mai târziu în acel an. „După acea excursie, am văzut cum dragostea ei pentru școală s-a intensificat”, a spus Hamby.

Foto: Instagram

A apărut ediția de mai a revistei Avantaje. Luna aceasta v-am pregătit materiale interesante, numai bune de savurat dimineața la cafea… În primăvara lui 2023 Avantaje îți este cel mai bun aliat pentru inspirație, informație și entuziasm. Afli lucruri noi sau poate deja știute dar noi te ajutăm să le certifici și să le structurezi. 

Iată o mică parte din cuprinsul ediției:

  • Acidul hialuronic este o super-moleculă pe care o avem cu toții în organism. Ce face acidul hialuronic? Îți spunem noi: are super-puteri: este capabil să amâne procesul de îmbătrânire cutanată.
  • Există superstiții care ne pot schimba viața? Prinși în vârtejul clocotitor al vieții moderne, ignorăm deseori, zeci și zeci de „reguli' ale binelui și răului, un fel de legi nescrise, transmise de secole, din generație în generație și după care se conduce lumea misterioasă a semnelor ascunse.
  • Poveși urâte de pe TINDER: Iată câteva povești, cât se poate de adevărate, cu protagoniști care au avut curajul să se destăinuie despre dezastrul care se poate ascunde în spatele unor întâlniri „match by Tinder'.
  • Ai colegi dificili? Există conflicte la serviciu? Iată cum trebuie să te comporți: micile neînțelegeri sau conflictele pe care le ai la serviciu îți pot face viața un chin. Nu le lăsa să-ți afecteze randamentul și eficiența, ci găsește modalități prin care defectele colegilor să-ți fie utile ție.
  • Cum se face un shooting de copertă? Fără cei patru pioni importanți, niciun shooting nu e relevant. Tiberiu Arsene, Cristian Buca, Mirela Macovei și Alexandra Calafeteanu sunt departe de a fi simpli pioni într-un proiect de imagine: ei sunt adevărații alchimiști care transformă obișnuitul în remarcabil. 

https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate