“Nu vreau să fac copii”. Cum își explică această femeie decizia de a nu deveni mamă niciodată

“Nu vreau să fac copii”, “Nu-mi doresc să devin mamă”, “Nu mă văd îngrijind de copii” sunt afirmații pe care le auzim din ce în ce mai frecvent în ziua de azi.

Maternitatea a devenit o condiție pe care multe dintre femeile din zilele noastre nu și-o mai doresc. Prioritățile femeii contemporane s-au schimbat. Unele se dedică în exclusivitate carierei, altele consideră că un copil reprezintă o responsabilitate mult prea mare pe care nu doresc sau nu se simt în stare să și-o asume, iar altele refuză cu toată ființa să se plieze pe cele două roluri tradiționale ale femeii, acela de a ține gospodăria și acela de a face copii.

Annette Earl are 38 de ani, este scriitoare și bloggeriță de lifestyle. Și este una dintre femeile care au decis că nu vor face niciodată copii. Este căsătorită și împlinită chiar dacă nu are copii. Are, în schimb, patru pisici pe care le iubește ca pe ochii din cap.

Ca orice femeie care a depășit de mult vârsta la care majoritatea femeilor devin mame a primit și ea, de la cei din jur, reproșuri, critici, compătimiri: “Tare îmi pare rău de mama ta. Cu siguranță, și-ar fi dorit să se bucure și ea de nepoței”, “Golul din viața ta lăsat de lipsa copiilor nu va putea fi umplut cu nimic”, “Cine o să aibă grijă de tine la bătrânețe?”, “Ești femeie. Cel mai important rol al femeii este acela de mamă!”

“Nu vreau să fac copii. Am o viață perfectă”

La toată această avalanșă de reproșuri și întrebări acuzatoare, Annette are un singur răspuns: “Viața mea este perfectă. Sunt foarte mulțumită cu viața mea. Nu am decât o singură dorință: ca această alegere de a nu avea niciodată copii să fie acceptată de societate odată pentru totdeauna.

Vreau să mă definească aspirațiile, succesele pe care le am, nu capacitatea mea de a mă reproduce.”

Autor: Oana Anghel

Sursa: www.aufeminin.com

Sursa foto: pagina de facebook a scriitoarei Annette Earl

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate