Nu te pune cu rușii: te împușcă din balcon dacă te văd pe stradă

Autoizolarea pe care oamenii sunt nevoiți să o respecte pentru limitarea transmiterii coronavirusului  se dovedește a fi o reală sursă de stres. Inițial sau suplimentar. Lipsa comunicării și contactelor sociale îi afectează pe unii din punct de vedere psihologic atât de profund încât aceștia pot declanșa tragedii inimaginabile. În Rusia iese la iveală o nouă categorie de scelerați: te împușcă din balcon dacă te văd pe stradă.

Este cazul unui cetățean rus în vârstă de 31 de ani din Yelatma, o așezare cu numai 3.100 de locuitori din regiunea Ryazan. Bărbatul – Anton Franchikov -, care lucrează la un o unitate de neuropsihiatrie, a deschis focul și a împușcat mortal cinci persoane, cu o armă de vânătoare. Tragedia s-a petrecut în blocul în care locuiește agresorul. Victimele sunt doi tineri soți în vârstă de 24 și 22 de ani (femeia fiind și însărcinată) și alți trei bărbați cu vârste de 24, 26 și 31 de ani.

Potrivit anchetei poliției ruse, reiese că Franchikov se afla în concediu de paternitate și, la un moment dat, a fost deranjat de gălăgia produsă de cele cinci victime ale sale. Enervat că zgomotul i-a trezit copilul pe care abia reușise să îl adoarmă dar și pentru că cei cinci nu respectau restricțiile de circulație, bărbatul a avut mai întâi un schimb de replici dure cu aceștia, de la balconul locuinței sale. Scandalul s-a amplificat, iar victimele au vrut să intre în bloc, pentru a continua conflictul cu Franchikov. Numai că bărbatul și-a luat pușca de vânătoare și a deschis focul asupra lor, ucigându-i pe toți în momentul în care au pătruns în blocul de locuințe.

Franchikov a încercat să scape de polițiștii care au intervenit imediat după masacru, însă a fost reținut fără prea mare greutate. Ulterior el a recunoscut numai trei dintre crimele comise, susținând că de celelalte două nu își mai amintește.

Șeful administrației locale din Yelatma, Grigory Danilov, a declarat că „acesta a fost un conflict între vecini, care a degenerat. Au făcut schimb de cuvinte, iar el a sfârșit prin a pune mâna pe armă. Două săptămâni de caranttină pot juca feste psihologice oamenilor, acestora lipsindu-le comunicarea. Nu pot spune despre Franchikov că este bolnav; știu că este căsătorit și are copii, este o familie tânără obișnuită.'

Soția criminalului, Svetlana, are 27 de ani și este medic primar la un spital local. Ea a fost  interogată în urma masacrului de către Comitetul de Investigații Rus și a declarat că nu a auzit împușcăturile, fiind în baie.

Anchetatorii verifică informațiile potrivit cărora suspectul avea un istoric de violență în familie și o activitate dubioasă pe rețelele de social media, unde avea frecvent postări extreme.

foto: Facebook/The Sun Best

Citeste și:

Întâmplări adevărate: vindecări și experiențe uluitoare

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate