Nu rata saptamana asta! Concerte, expozitii, spectacole

Nu rata saptamana asta! Concerte, expozitii, spectacole

Festivaluri

Targoviste – Festivalul Artelor

Daca esti la sfarsit de saptamana in Targoviste, ai o multime de motive sa iesi din casa: momente de dans, muzica, arte vizuale, teatru, ateliere de pictura si sculptura, statuile vivante ale Teatrului Masca si alte surprize ii vor astepta pe cei mici in spatiul destinat lor din Parcul Mitropoliei.

Seara este dedicata unor interpreti cunoscuti precum Felicia Filip, Horia Brenciu si HB Orchestra, Ianna (foto) si cvartetul Arpegionne, Taxi, Smiley, Baletul Dansez pentru tine si multi altii.

Bucuresti – Festivalul Filmului Evreiesc

Esti in Bucuresti si nu stii ce sa faci? Mergi la evenimentele organizate in cadrul Festivalului Filmului Evreiesc, care se incheie duminica, 26 iunie.

Mai sunt trei zile in care poti vedea filme, poti participa la vernisaje si concerte, toate construite in jurul ideii de a promova si valorifica mostenirea culturala a minoritatilor din Romania, de a face cunoscute arta si traditiile evreiesti.

Gasesti programul detaliat pe www.bjff.ro
 

Bucuresti  – Noaptea Institutelor Culturale

Dupa celebra Noapte a Muzeelor, a venit si randul institutelor culturale sa-si deschida portile intr-o noapte pentru care au fost puse la punct peste 50 de evenimente.

Vineri, 24 iunie, vei putea face un tur nocturn vizitand British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Forumul Cultural Austriac, Fundatia Culturala Greaca, Institutul Goethe, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso", Institutul Polonez, Delegatia Wallonie-Bruxelles, fiecare dintre acestea cu oferte care de care mai diverse.

Gasesti pe site-ul fiecarei institutii programul complet.

Bucuresti – Creatorul de Teatru, la Act

Luni, 27 iunie, si marti, 28 iunie, de la ora 19Creatorul de Teatru, de Thomas Bernhard. Cu: Marcel Iures, Valeria Seciu, Constantin Draganescu, Afrodita Androne, Vitalie Bantas. Regia: Alexandru Dabija, durata: 2 ore si 10 minute (pretul biletelor: 40 lei integral, 30 lei redus)

Creatorul de teatru, unul dintre cele mai longevive spectacole din istoria postdecembrista a teatrului romanesc, este, in viziunea regizorului Alexandru Dabija, „o meditatie comic-amara asupra vremurilor pe care le traim”.

Marcel Iures, interpretandu-l pe actorul Bruscon (rol care i-a adus premiul UNITER 2002 pentru cel mai bun actor), compune, deopotriva , un portret, dar si un autoportret.

In acest sens regizorul Alexandru Dabija marturisea la data premierei: "Nu cred ca exista un moment mai propice in arta romaneasca pentru a vorbi despre actor si nu cred ca exista un actor mai potrivit pentru a vorbi despre NIMIC decat cel mai ajuns actor roman al momentului".
 

Bucuresti -Curs de bune maniere

Care e diferenta dintre paharul pentru vinul alb si cel pentru vinul rosu, cum asezi tacamurile pe masa, cine intra primul intr-un restaurant si cum ne asezam la masa atunci cand suntem intr-un grup numeros?

Vei invata despre toate acestea in cadrul atelierul de sambata, 25 iunie, de la Fundatia Calea Victoriei.

Vei intelege de ce cunoasterea bunelor maniere la masa este atat de importanta, de ce comportamentul elegant si manierat la masa nu este demodat si cat de importanta a devenit stapanirea acestor reguli pentru viata profesionala si personala a fiecaruia dintre noi.

Lector: Silvia Timofte
Atelierul dureaza 5h, cu o pauza dupa primele 2h si jumatate.
Cost: 100 ron (include coffee break)
Locatie: Hotel Mariott
Inscrieri la contact@victoriei.ro
 

Filme – la cinema si tv

Sa nu ma parasesti (Never Let Me Go)

Filmul are la baza romanul semnat de Kazuo Ishiguro si prezinta o poveste emotionanta despre dragoste, pierdere si adevaruri ascunse.

Kathy (Carey Mulligan), Tommy (Andrew Garfield) si Ruth (Keira Knightley) si-au petrecut copilaria la Hailsham, un internat din Anglia, unde descopera un secret intunecat despre viitorul lor.

Momentul ca ei sa paraseasca scoala soseste si impreuna cu el si inceputul vietii lor de adulti in care vor trebui sa se confrunte cu sentimentele puternice de iubire, gelozie sau tradare care ii pot desparti.

In Bucuresti: Movieplex Cinema Plaza, Cinema City Cotroceni si Cinema City Sun Plaza.

Finaluri fericite, pe AXN

Finaluri fericite este titlul unui nou serial de comedie difuzat de AXN in fiecare miercuri, de la ora 21.

Filmul este o comedie noua care examineaza relatiile in continua schimbare dintr-un grup de prieteni apropiati.

Nunta lui Alex si Dave ar trebui sa marcheze cea mai fericita zi din viata lor, dar Dave este parasit la altar.

Acum, prietenii lor, Max, Brad, Jane si Penny se intreaba daca vor trebui sa decida daca sa aleaga intre cei doi. Sau are grupul tot ce ii trebuie ca sa ramana impreuna chiar si cand fiecare eveniment devine o negociere?

In cele din urma, Alex si Dave ajung la un armistitiu, dar despartirea lor schimba dinamica in grup si complica vietile tuturor.
 

Lecturi de weekend

Calatorii in Romania, de Sir Sacheverell Sitwell, si Ce-am auzit de la altii, de Radu Rosetti – doua volume care inaugureaza seria Vintage a Editurii Humanitas.

Calatorii in Romania (27 lei) – In 1937, scriitorul britanic Sacheverell Sitwell a fost invitat de familia de vechi boieri Callimachi sa ne viziteze tara.

Rod al unui aranjament privat, calatoria unui cetatean britanic atat de cultivat si de patrunzator s-a dovedit mai fructuoasa decat orice actiune de propaganda culturala pusa la cale de vreun minister de resort.

Cartea lui Sacheverell Sitwell este un document complex si emotionant despre Romania interbelica, asa cum apare ea unui calator strain, si nu cum suntem prea adesea tentati sa o supraidealizam dintr-o perspectiva prea romanocentrista.

Ce-am auzit de la altii (29 lei). Radu Rosetti a fost un povestitor neintrecut, care a urmat indemnul apropiatilor si a scris trei volume de amintiri.

Cel dintai, Ce am auzit de la altii, este istoria Principatelor intre veacurile al XVIII-lea si al XIX-lea, construita minutios din intamplari pline de talc petrecute in vremuri pline de dramatism si de schimbari, cu eroi plini de savoare.

Selectie realizata de Catalina Ioancea

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri