Ce să faci dacă vrei serviciu mai bun

Ce să faci dacă vrei serviciu mai bun

cariera

Nu esti multumita de serviciul pe care il ai si te gandesti sa cauti altceva, mai bine platit, sau mai deschis sanselor de avansare? Iti doresti noi experiente si oportunitati?

Inainte de a face pasul cel mare stai de vorba cu seful tau. Poate ca nu te simti apreciata la justa ta valoare, iar el trebuie sa stie asta. A pierde oameni valorosi inseamna timp si bani in formarea altora – mizeaza pe acest punct de vedere cand pledezi pentru promovarea ta.

Superiorii trebuie sa iti cunoasca realizarile la justa lor valoare, precum si idealurile si obiectivele profesionale. Numai dupa o asemenea discutie si tu, si ei puteti lua o decizie corecta in ceea ce priveste viitorul carierei tale. Pentru o astfel de schimbare, ar fi bine sa mai iei in calcul si alte considerente…

Cat timp este bine sa ramai in acelasi loc de munca?

Daca in decurs de un an iti dai seama ca nu ai facut nimic interesant, ca nu ai evoluat deloc (sau prea putin) pe planul abilitatilor si competentelor tale, ar fi bine sa cauti altceva.

Altfel, te vei plafona si cariera nu iti va da nici un fel de satisfactii. Atentie insa: daca CV-ul tau va fi intesat de experiente de cate sase luni la fiecare dintre locurile de munca anterioare, acesta poate fi un dezavantaj pentru tine. Daca in ultimii zece ani ai avut multe slujbe, ar fi de preferat ca sa nu le incluzi pe toate in CV.

Concentreaza-te asupra realizarilor tale din ultimii ani, astfel incat CV-ul sa puna in lumina partea ta cea mai interesanta din punct de vedere profesional. Daca insa, avand calitatile si competenta necesara, vrei cu adevarat sa ajungi in varf, angajatorilor li se va parea firesc sa schimbi mai multe locuri de munca in cautarea pozitiei pe care o meriti.

Iti poti pastra acelasi loc de munca si totusi sa avansezi?

Daca lucrezi intr-o companie mare, e foarte probabil sa poti avansa fara sa schimbi angajatorul. Cu o conditie: sa te manifesti entuziast inca din prima zi de lucru. Daca insa, dupa circa doi ani, ai ramas o angajata neinsemnata, renunta sa ceri vreo avansare, singura alternativa in acest sens ramanand schimbarea.

Pe de alta parte, inainte de a face pasul in directia schimbarii, pune in balanta si alte aspecte. Nu parasi un serviciu numai pentru ca nu te intelegi cu colegii sau pentru ca familia te indeamna sa faci acest lucru. Numai tu esti cea care poti sa hotarasti.

Exista cel mai potrivit moment pentru o schimbare?

Desigur, dar acesta nu e dat de vreo reteta universala, ci de evolutia ta si a aspiratiilor tale. Ideal e sa faci aceasta schimbare atunci cand ai si o baza: experienta, competenta si aptitudini.

Daca in ultimii ani ai lucrat ca angajat, nu-ti fie teama sa pornesti la drum pe cont propriu, fiindca experienta pe care ai acumulat-o iti va fi de folos! Peste jumatate dintre afacerile incepute pe cont propriu apartin celor care, dupa ce au fost angajati si au acumulat experienta necesara, si-au dorit apoi sa fie propriii lor stapani si beneficiarii muncii lor.

Chiar daca schimbarea pe care ti-o doresti e radicala (alt domeniu), experienta veche iti va fi utila. Daca nu, identitatea ta profesionala a ajuns, datorita experientei acumulate, la un nivel care iti va permite, cu efort si vointa, sa realizezi ceea ce iti propui.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera