Nu judeca o carte după copertă: de ce să ții cont când cauți noi lecturi

Îți place să citești și ești în căutarea unei noi cărți care să te bucure? Alege-ți următoarea lectură într-un mod conștient și inspirat! Dacă dorești ceva diferit sau nu știi exact cum ar trebui să faci alegerea, poți ține cont de câteva criterii informate cu ajutorul cărora să selectezi o carte cu adevărat captivantă, care chiar să te încânte. Citește articolul nostru și află cum să descoperi opere noi ale autorilor tăi preferați sau să te aventurezi în afara zonei de confort, pentru o experiență literară îmbogățită. La final, vei putea alege de aici una sau mai multe cărți de ficțiune pentru adulți care să fie pe placul tău.

Preferințele personale, principalul criteriu de selecție

În primul rând, va trebui să îți evaluezi cât mai bine preferințele, pentru a-ți da seama ce fel de cărți s-ar putea potrivi gusturilor tale. Poți explora mai multe titluri care aparțin genurilor tale literare preferate sau poți identifica temele și subiectele ce te pasionează, pentru ca apoi să cauți mai multe opere din aceeași sferă. Experiența altor lecturi va fi foarte importantă, deoarece astfel îți poți da seama ce îți place într-o carte și ce nu și poți face o alegere potrivită.

Citește recenzii, recomandări și liste de lectură

Dacă ai văzut câteva cărți care ar părea interesante, poți citi câteva recenzii pentru a-ți face o idee despre lucrurile la care să te aștepți. Este important să te documentezi din mai multe surse de încredere, astfel încât să nu ai parte de surprize. Verifică mai multe site-uri de profil, bloguri de carte și publicații specializate. Poți verifica și listele cu cărți care au câștigat diverse premii literare de prestigiu.

Desigur, recomandările de cărți nu ar trebui să vină neapărat numai de la specialiști în domeniu. Îți poți întreba și prietenii care sunt cărțile care le-au plăcut și ce ți-ar sugera să citești. Dacă știi că împărțiți pasiuni pentru aceleași genuri, teme sau autori, atunci poți fi sigur că vei găsi câteva variante foarte potrivite. 

Explorează mai multe opere ale autorului tău preferat

O altă modalitate care cu greu va da greș este aceea de a citi mai multe cărți ale unui autor care îți e pe plac. Astfel, te poți familiariza cu universul său literar și poți obține noi perspective asupra stilului său, modului în care a evoluat de-a lungul timpului și asupra temelor abordate. Uneori, poți găsi și mici comori ascunse, precum referințe între opere pe care nu le poți descoperi altfel decât explorând mai mult de o scriere a unui autor.

Nu te sfii din a ieși din zona de confort

Alegând în mod precaut cărțile noi, va fi destul de dificil să găsești ceva care să nu ți se potrivească deloc. Însă, experimentând și abandonându-ți zona de confort, vei putea descoperi opere cu adevărat grozave, care te vor uimi. Încearcă să diversifici puțin “repertoriul” și încearcă și alte tipuri de cărți față de cele pe care le citești de obicei. Astfel, ai putea fi surprins de faptul că și alte teme și stiluri îți sunt pe plac. 

O experiență deosebită îți pot oferi cărțile traduse din limbi mai exotice, care înfățișează lumi, obiceiuri și culturi complet diferite de alte noastre. Astfel, ai șansa să afli lucruri pe care nu le știai și să arunci o mică privire la cât de diferită este viața oamenilor din celelalte regiuni ale globului. Încearcă și să participi la un club de lectură, unde ai ocazia să discuți cu alți pasionați de lectură pe baza unor opere diverse. Astfel, poți descoperi perspective noi asupra cărților respective și te pot ajuta să îți dezvolți gândirea critică.

Alegerea cărților pe care vrei să le citești în viitor ar trebui să fie cât mai distractivă și relaxantă. Dacă simți că ești într-un impas și nu ai idee ce să alegi, ține cont de sfaturile noastre pentru a descoperi opere noi și captivante. Îți urăm lectură plăcută și mult succes în găsirea cărților care îți vor bucura sufletul!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial