Noua fiță de pe Tik Tok: cum să-ți faci breton de divă
Vreți să înveți cum să-ți faci un breton de divă? Piatra de încercare a hair-stiliștilor, a creatorilor și inventatorilor de look, marea provocare, bretonul, reintră în actualitate. Și încă cum! Se știe că bretonul dă o notă de eleganță și farmec cu totul aparte. Acesta să fie oare și motivul pentru care franțuzoaicele se dau în vânt după acest tip de look?
De când a apărut, bretonul este sinonim cu frizura statement, cu declarația de independență. 'Este tunsoarea care are nevoie permanent de îngrijire, dar care este și statement pentru femeia căreia îi pasă de ea și de imaginea ei în lume', ne explică Mihai Badin, stilist Wella Professionals. Bretonul poate fi obraznic, dar și cuminte sau fals cuminte, poate acționa ca declarație de război sau ca un văl până aproape de gene.
Tipul de breton ales poate pune în valoare pomeții și ochii sau poate îndulci niște trăsături cam aspre. Nu te hazarda să îți faci singură breton, ci ia aminte. Consultă-te cu stilistul și începe cu o lungime mai mare, apoi puteți experimenta cu lungimea și puteți crea o cortină a întregii fețe.
Vă sfătuim să aveți în vedere aceste informații și detalii:
1. Fața în formă de inimă va fi frumos încadrată de un breton răsfirat și colțuri rotunjite.
2. Fața ovală permite și „bretonul retezat
3. Fața rotundă cere breton scurt – forma variază în funcție de preferințe.
Atenție! Bretonul se comportă ușor altfel decât restul părului și adesea ajunge să fie singurul care se vede.
Un breton lung și relaxat va da noi valențe străvechiului tău bob.
Bretonul ultra-scurt este îndrăzneț, statement, întinerește și împrospătează. Este la fel de bun prieten atât cu părul lung cât și cu părul scurt.
Bretonul drept și retezat – este ultra cool, creează oricând un look îngrijit, Atenție, este greu de întreținut dacă ai părul ondulat sau creț!
Cum să-ți faci breton: vrei să încerci singură? Pe riscul tău!
Prima regulă: nu tunde niciodată pe părul ud pentru că te poți „păcăli'. După uscare poți avea surpriza că te-ai tuns mult prea scurt.
A doua regulă: execută operațiunea într-un loc în care ai lumină naturală foarte bună.
A treia regulă: taie părul „din aproape în aproape', nu din prima. Dacă ai băgat foarfeca prea adânc în păr, nu mai poți repara…
Bretonul este un artificiu de frizură și styling care are nevoie de întreținere. De atenție și timp. De ajustări regulate. Pentru ca bretonul să fie tuns corect, e de ajutor să urmărești linia pe care ți-a dat-o stilistul ultima dată când te-a tuns. Rezistă tentației de a experimenta, ca să n-ai ce regreta. Începe prin a împărți părul trasând un triunghi care pornește din creștetul capului. Prinde cu un elastic restul părului, la spate, ca să nu te încurce. Piaptănă-ți foarte – foarte bine bretonul. Umezește o cretă și trasează pe păr linia de-a lungul căreia vrei să tai. E cel mai sigur așa. Ține linia cu ajutorul unui pieptene.
Dacă ai părul des, bogat, va trebui să împarți bretonul pe două „etaje'. Pe cel de dedesubt taie-l puțin mai scurt decât vrei să arate rezultatul final. Pe cel de deasupra îl poți tăia la lungimea dorită. Trucul este util dacă nu vrei să ai un breton care să arate ca o… streașină.
George Northwood, hairstilistul celebrităților (printre care Meghan Markle și Gwyneth Paltrow), are un pont pentru noi. Dacă nu vrei un breton drept, la linie, ci unul ușor franjurat, doar decupează vârfurile. Poți face acest lucru șuviță cu șuviță, de sus în jos, cu vârful foarfecii orientat către ora 7 pe un ceas imaginar.
Remedii utile pentru buzele uscate. Iată produsul cu beneficii multiple