Noaptea de Sanziene la Muzeele Minovici

Noaptea de Sanziene la Muzeele Minovici

Noaptea de Sanziene, Muzeele Minovici
Prima parte a programului s-a intitulat Circuitul magic din livada Muzeelor Minovici. Sanzienele ne-au ajutat sa descoperim punctele de atractie pregatitie in gradina:

  • INSCRIPTII – Expozitie de pictura Flavia Lupu.
  • LEMN. BISERICI DIN NORDUL OLTENIEI – Expozitie de fotografie Serban Bonciocat si Luiza Zamora.
  • RESTAURATOR PENTRU O ZI… PENTRU O VIATA – Expozitie de proiecte si lucrari literare ale premiantilor la editia a V-a a concursului de eseuri.
  • ARTelier – Ateliere de creatie pentru cei mici.
  • CARTI DE CITIT SI RECITIT… – Stand de carte al editurilor Curtea Veche, Pleiada, Jurnalul National, Spandugino, Vremea, Oscar Print, Asociatia 37.
  • DANS CU SANZIENE MICI interpretat de elevele Solii de Balet EDUCA; coregrafia Jaqueline Bratu.
  • MINI FILM cu MAXI ART – Prezentare de productii participante la concursul de filme documentare de 1 minut referitoare la arta, editia I.
  • VIZITAREA MUZEULUI DE ARTA FEUDALA D. MINOVICI.

In partea a II-a a programului, dupa cuvantul de bun venit rostit de doamna Georgiana Pogonaru, presedinta Asociatiei „Pritenii Muzeelor Minovici", ei prezenti au asistat la festivitatea de premiere a celui mai bun eseist si a celui mai bun realizator de film documentar scurt.

Partea a III-a, care a inceput, nu intamplator, la lasarea intunericului,  a fost cea magica.

Camelia Tihon
Am putut asculta piese clasice si prelucrari folclorice interpretate la diverse instrumente de suflat de Camelia Tihon, sudenta la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

In versiunea dramatizata a Ilincai Bernea si interpretarea actorilor Brandusa Casandra Mircea, Ioana Macaria, Silviu Biris si Constantin Florescu, am ascultat versuri de Matei Visniec, sub titlul „Calatorii prin ploaie".

Un moment special, de mare eleganta, a fost sustinut de exceptionalii dansatori Razvan Mazilu si Monica Petrica.

Cantecele traditionale romanesti interpretate de Corul SOUND dirijat de Voicu Popescu si dansurile populare la care au fost invitati toti cei prezenti ao incheiat noaptea magica de Sanziene.

Noaptea de Sanziene, Muzeele Minovici

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri