Nicolas Cage: eroul de la Hollywood

Nicolas Cage: eroul de la Hollywood

nicolas cageExista actori de comedie, actori de drama si… Nicolas Cage, un actor pentru care aceasta meserie nu cunoaste limite. De la ingeri la traficanti de arme sau asasini, de la comedii romantice la filme de actiune sau de groaza, toate lungmetrajele in care a jucat au devenit cunoscute in intreaga lume.

Se numara printre persoanele des­chise la provocari, asa ca nu e de mirare ca a aparut in filme care i-au adus un premiu Oscar (si mai multe nominalizari), dar si in pelicule indelung criticate de public, care au pus sub semnul intrebarii longevitatea carierei sale de actor (cel mai recent rol al lui este cel din „Bangkok Dangerous“, un film care se pare ca nu a inregistrat succesul pe care si l-ar fi dorit Cage). Chiar si asa, el reuseste sa iasa cu fruntea sus din orice situatie si sa ramana unul dintre cele mai cautate staruri de la Hollywood.

De la Coppola la Cage Nicolas
Cage a inceput sa joace la varsta de 17 ani, iar debutul sau a fost intr-un film despre viata unor liceeni din sudul Californiei. In distributie a aparut cu numele sau real, Nicolas Coppola (fiind nepotul binecunoscutului regizor Francis Ford Coppola), insa ulterior si l-a schimbat in Cage. Pentru ca a vrut sa scape de povara unui nume cu greutate in industria cinematografica, a ales altul, la fel de cunoscut, inspirat din cel al muzicianului John Cage, dar si de personajul de benzi desenate Luke Cage.

In 1995 a acceptat provocarea de a se transforma intr-un alcoolic hotarat sa-si puna capat zilelor, in drama romantica „Leaving Las Vegas“, fara a sti ca acest rol ii va aduce cel mai important premiu din viata sa: Oscarul pentru „Cel mai bun actor intr-un rol principal“.

Cu acest film, Cage a facut primul pas important in lumea de la Hollywood si a cunoscut succesul ascuns in statuete si distinctii. Propunerile de roluri pe care le-a primit ulterior l-au determinat pe Cage sa schimbe macazul si sa se indrepte spre un alt gen: filmele de actiune (cu bugete si actori mari). In 1996 a jucat, alaturi de Sir Sean Connery si Ed Harris, in thrillerul „The Rock“, apoi in „Con Air“ (cu John Cusack si John Malkovich) si, in 1997, in „Face/Off“ (alaturi de John Travolta).

Anul 1998 a marcat intoarcerea lui Cage la filmele romantice, odata cu aparitia in „City of Angels“, alaturi de Meg Ryan, un remake al filmului german „Der Himmel über Berlin“ („Cerul deasupra Berlinului“), pentru ca, un an mai tarziu, sa revina la thrillere.

In „8mm“ Cage joaca rolul unui detectiv care, satul de cazurile de infidelitate pe care trebuie sa le rezolve, descopera o rola de film de 8 mm care il conduce pe urmele unei fete ucise cu bestialitate. Un alt film „greu“ este si „Bringing Out the Dead“, in regia lui Martin Scorsese, in care, alaturi de Patricia Arquette, John Goodman si Ving Rhames, interpreteaza rolul unui paramedic.

Alter­nanta rolurilor din comedii cu cele din filmele de actiune pare sa devina o obisnuinta in cariera lui, asa ca aparitia in comedia „The Family Man“, in 2000, nu a surprins pe nimeni. Dupa ce a jucat si in „Gone in 60 Seconds“, Cage a ho­ta­rat ca e momentul sa interpreteze un nou rol, de data asta in spatele camerelor de filmat. A devenit producator si a scos filmele „Shadow of the Vampire“, „Sony“, pe care l-a si regizat, si „The Life of David Gale“.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete