Nefertiti Lift și totul despre tratamentele care transformă zona gâtului
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2025/02/nefertiti-lift-si-totul-despre-tratamentele-care-transforma-zona-gatului.png)
Semnele îmbătrânirii nu iartă pe nimeni, însă, din fericire ai la îndemână proceduri prietenoase şi eficiente care te ajută să le contracarezi mai simplu ca niciodată. Zona gâtului, vulnerabilă în faţa trecerii timpului, poate fi întinerită acum prin mai multe tratamente minim invazive. Doctorul Dana Bratu, unul dintre cei mai apreciaţi experţi în frumusețe şi medici dermatologi, îţi dezvăluie care sunt procedurile de revitalizare şi lifting pe care trebuie să le testezi, dacă vrei ca zona gâtului să arate perfect, fără bisturiu.
Nefertiti Lift și totul despre tratamentele care transformă zona gâtului
De ce pierzi fermitatea din zona gâtului?
Zona gâtului este una dintre cele mai expuse atunci când vorbim despre îmbătrânire. Semnele trecerii timpului sunt destul de vizibile aici şi asta pentru că pielea din această zonă a corpului este foarte subţire, conţine puţine glande sebacee, iar numărul de melanocite este limitat. Lăsarea pielii şi ridurile apărute le pot face pe femei să simtă un complex: probabil şi tu ai observat că unele reprezentante ale sexului frumos încearcă să ascundă ceea ce percep ca defect sub malete, eşarfe şi alte accesorii care să le mascheze zona gâtului.
„Nu trebuie să uităm însă că acest proces este cât se poate de firesc. Pe măsură ce îmbătrânim, producţia de colagen şi cea de elastină scad semnificativ, iar asta se traduce printr-o pierdere a elasticităţii şi fermităţii pielii. Procesul începe în jurul vârstei de 30 de ani, însă devine vizibil pe măsura trecerii timpului. Există însă şi anumiţi factori care contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii.', explică doctorul Dana Bratu.
Expunerea constantă la radiaţiile ultraviolete reprezintă una dintre aceste cauze. Radiaţiile UV distrug fibrele de colagen şi de elastină, mai ales că, nu de puţine ori, cei care se expun la soare uită de aplicarea cremei cu protecţie şi pe gât şi zona decolteului, optând, mai ales în situaţiile de zi cu zi, pentru aplicarea cremei strict pe chip. Acest lucru duce la îmbătrânirea accelerată a pielii.
DR. DANA BRATU: „Şi pierderile importante de greutate pot duce la lăsarea pielii, şi asta din cauza lipsei de colagen, care nu mai poate ajuta pielea să se adapteze la noua formă a corpului. Chiar şi o pierdere graduală în greutate vine cu acest risc, dacă nu ne menţinem tonusul muscular şi nu avem o hidratare corespunzătoare. Desigur, şi stilul de viaţă contează. Fumatul, alcoolul şi o dietă dezechilibrată sunt factori majori de risc în acest sens.'
Şi nu subestima nici rolul unei poziţii corecte: o postură cu capul aplecat în faţă, pentru perioade îndelungate, aşa cum se întâmplă atunci când privim la ecranele telefoanelor, poate slăbi muşchii gâtului. Pe lângă hidratare, exerciţii, masaj şi utilizarea protecţiei solare, specialiştii recomandă ca periodic să apelezi și la tratamente estetice, singurele, de altfel, care ajută la menținerea unei pieli frumoase, inclusiv în zona gâtului.
Nefertiti Lift, tratament regal pentru gâtul tău, la estetician

În completarea dermatocosmeticelor pe care le utilizezi acasă, poţi descoperi şi avantajele tratamentului profesional Nefertiti Lift, un regal estetic inspirat de simbolul frumuseţii, regina egipteană Nefertiti. Procedura constă, de fapt, în injectarea toxinei botulinice cu efect de lifting, în zona cu probleme.
DR. DANA BRATU: „Injectăm catităţi mici de botox în muşchiul platisma, adică cel care se întinde de la linia mandibulară până în zona claviculei. Vorbim despre un muşchi depresor, care trage pielea în jos. Datorită substanţei, acţiunea sa va scădea, iar gâtul va părea mult mai întins şi conturul mandibular, mult mai bine definit.'
Aspectul suplu al gâtului, cu bărbie uniformă şi o uşoară ridicare a zonei inferioare a chipului vor putea fi observate vreme de jumătate de an de la injectare. Cam atât durează, în medie, efectul substanţei. În general, primele rezultate se observă la câteva zile de la procedură. Botoxul reprezintă varianta ideală pentru cei care vor schimbări moderate, fără intervenţii chirurgicale.
Ce alte variante ai la dispoziţie pentru transformarea zonei gâtului

Lista de opţiuni în ceea ce priveşte tratamentele destinate zonei gâtului este însă mai lungă! Acidul hialuronic, una dintre cele mai apreciate substanţe din estetică, datorită capacităţii sale de hidratare şi regenerare, poate fi și el aplicat prin injectare în această zonă.
DR. DANA BRATU: „Atunci când vrem să înlăturăm supărătoarele linii de pe gât, apelăm la puterea acidului hialuronic. De obicei, ele sunt cele care ne dau în vileag vârsta. Substanța este prietenoasă și se injectează fie cu un ac foarte subțire, fie cu o canulă atraumatică, pentru confortul pacientului. Intervenția durează maximum jumătate de oră, iar efectele, spre deosebire de botox, sunt vizibile imediat după procedură. În unele cazuri, efectul poate dura până la 9 luni, ulterior este nevoie de repetarea intervenției.'
Biostimulatoarele sunt și ele eficiente în ștergerea urmelor timpului de pe gâtul tău, însă acționează diferit, în comparație cu acidul hialuronic. Sculptra, de pildă, stimulează producția de colagen, având efect de întinerire treptată și de lungă durată. Conține acid polilactic, refăcând fermitatea, elasticitatea și calitatea pielii.
DR. DANA BRATU: „Când discutăm despre tratamente precum Sculptra, nu ne putem aștepta la efecte instantanee. Recomandăm pacienților răbdare, întrucât efectele se instalează progresiv, din săptămâna a treia până în luna a zecea. Durata efectului este de doi ani, ulterior se diminuează treptat. Sculptra este destinat pacientelor de peste 40 de ani, cu semne de laxitate moderată.”
O altă opțiune pentru ridurile din zona gâtului este și laserul CO2, un vârf tehnologic atunci când vine vorba despre rejuvenarea pielii. Dispozitivul acționează prin îndepărtarea straturilor profunde, deteriorate ale pielii, fiind potrivit și pentru riduri mai adânci. Pe lângă un efect de exfoliere profundă, laserul CO2 reușește să și stimuleze procesele naturale de refacere a fibrelor de colagen, sub acțiunea căldurii luminii laser. Stai fără grijă, aparatul lucrează țintit, prin urmare zonele din jur nu sunt afectate. Deși rezultatele pot fi evaluate și pe loc, vei sesiza că pe parcursul trecerii zilelor, ele se tot îmbunătățesc. Cât despre durata procedurii, nici de această dată nu va trebui să petreci foarte mult timp la clinică: 20-30 de minute și… ești gata! Indiferent de alegerea pe care vrei să o faci, ține minte: este indicat să iei o decizie finală doar în urma unei discuții cu medicul dermatolog sau estetician.
Acest articol este STRICT informativ! Pentru date suplimentare şi soluţii personalizate, adresează-te unui specialist!
Doctorul Dana Bratu a adunat cele mai populare proceduri estetice, clasice și premium, în cadrul conceptului inedit, DermaBeauty Clinique, cu peste 7.000 de pacienţi care au ales una din cele patru locaţii din ţară: trei în București și una în Buzău! Pentru detalii suplimentare, intrați pe site-ul: https://dermabeauty.ro sau, pentru programări, sunați la numărul: +40319395